Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На прелазу Прешево пронађен кокаин вредан 300.000 евра, возач побегао!?

rssBookmark and Share

Прешево 25.09.2017. Јужна Србија Инфо

Цариници су 24. септембра 2017. године, у сарадњи са полицијом, на излазу граничног прелаза Прешево спречили покушај кријумчарења готово два килограма кокаина изузетне чистоће.

Простор иза касете за документа где су пронађени пакети кокаина на Прешеву
Простор иза касете за документа где су пронађени пакети кокаина на Прешеву

Дрога је откривена у Мерцедесу бугарских регистарских ознака који се из Белгије кретао ка Македонији.

Захваљујући искуству цариника који су током разговора са возачем препознали неколико ризичних фактора, попут руте којом се кретао, а која представља један од главних праваца за шверц кокаина из западне у источну Европу, сумњиви аутомобил је упућен на додатни преглед мобилним скенером.

Током скенирања возила, возач, 32-годишњи држављанин Републике Македоније, успео је да побегне са лица места, што је створило додатну сумњу да је у аутомобилу нешто скривено.

Анализом слике са скенера уочене су одређене неправилности, па су демонтажом касете за документа испред сувозачког седишта, у фабричкој шупљини, пронађена два пакета дроге облепљена црном изолир траком.

Одмах је урађен тест захваљујући опреми којом за те сврхе располаже царинска служба, а који је показао да је реч о 1.812 грама кокаина изузетне чистоће.

Како се вредност килограма чистог кокаина креће око 80 хиљада евра, а за уличну продају он се разблажује тако да од килограма може да се добије и до 4, вредност ове заплене је оквирно процењена на износ од преко 300.000 евра.

Дрога је заједно са аутомобилом у коме је откривена и личним документима возача предата полицији у даљу надлежност.


#   Прешево   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   кокаин
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима