Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na prelazu Preševo pronađen kokain vredan 300.000 evra, vozač pobegao!?

rssBookmark and Share

Preševo 25.09.2017. Južna Srbija Info

Carinici su 24. septembra 2017. godine, u saradnji sa policijom, na izlazu graničnog prelaza Preševo sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo dva kilograma kokaina izuzetne čistoće.

Prostor iza kasete za dokumenta gde su pronađeni paketi kokaina na Preševu
Prostor iza kasete za dokumenta gde su pronađeni paketi kokaina na Preševu

Droga je otkrivena u Mercedesu bugarskih registarskih oznaka koji se iz Belgije kretao ka Makedoniji.

Zahvaljujući iskustvu carinika koji su tokom razgovora sa vozačem prepoznali nekoliko rizičnih faktora, poput rute kojom se kretao, a koja predstavlja jedan od glavnih pravaca za šverc kokaina iz zapadne u istočnu Evropu, sumnjivi automobil je upućen na dodatni pregled mobilnim skenerom.

Tokom skeniranja vozila, vozač, 32-godišnji državljanin Republike Makedonije, uspeo je da pobegne sa lica mesta, što je stvorilo dodatnu sumnju da je u automobilu nešto skriveno.

Analizom slike sa skenera uočene su određene nepravilnosti, pa su demontažom kasete za dokumenta ispred suvozačkog sedišta, u fabričkoj šupljini, pronađena dva paketa droge oblepljena crnom izolir trakom.

Odmah je urađen test zahvaljujući opremi kojom za te svrhe raspolaže carinska služba, a koji je pokazao da je reč o 1.812 grama kokaina izuzetne čistoće.

Kako se vrednost kilograma čistog kokaina kreće oko 80 hiljada evra, a za uličnu prodaju on se razblažuje tako da od kilograma može da se dobije i do 4, vrednost ove zaplene je okvirno procenjena na iznos od preko 300.000 evra.

Droga je zajedno sa automobilom u kome je otkrivena i ličnim dokumentima vozača predata policiji u dalju nadležnost.


#   Preševo   carina   krijumčarenje   Granični prelaz   kokain
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima