Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наjмање 15 мртвих у олуjама и поплавама у Mакедониjи

Bookmark and Share

Македонија 07.08.2016. Танјуг

Наjмање 15 особа погинуло jе у олуjама и поплавама коjе су претходне ноћи погодиле престоницу Mакедониjе, jавља данас AфП, позиваjући се на полициjу.

Фото: twitter@vladnik55
Фото: twitter@vladnik55

"Јутрос у 08.30 сати пронашли смо 15 жртава. Наши тимови и даље трагају за евентуалним додатним жртвама", изјавила је за француску агенцију портпаролка полиције Лиза Бендевска.

Полиција је навела и да се шест особа води као нестало.

Невреме, са ветровима који су дували јачином већом од 70 километара на сат, погодило је протекле ноћи североисточна предграђа Скопља, а у неким деловима је вода достигла ниво од чак метар и по, јавили су локални медији.

Македонска полиција и војска у поплављеним областима траже преживеле и евентуалне нове жртве.

"Ово је катастрофа, овако нешто никада нисмо доживели", рекао је градоначелник Скопља Коче Трајановски, наводи АфП, додајући да су јаке олује погодиле и северозападни град Тетово и при том изазвале штету на објектима, али не и жртве.

Македонски сајт Плусинфо.мк преноси данас да је у невремену које је у суботу увече захватило Скопље и околину настрадало најмање 15 особа, а као извор наводи Министарство унутрашњих послова Македоније.

Жртве су различите старости и њихова идентификација је у току, а потврђено је да су из региона Синђелића, Стајковаца и Смилковаца, наводи исти сајт.

Ројтерс јавља, позивајући се на неименованог полицијског званичника, да је неколико особа погинуло у поплавама током ноћи у Скопљу, уз напомену да локални медији јављају да је 15 особа изгубило живот.

Британска агенција додаје да су аутомобили под водом, а да је кружни пут око Скопља тешко оштећен поплавама, док су нека предграђа нарочито погођена.

Киша је јутрос стала, али се вечерас поново очекује.

Према информацијама које је јутрос објавио македонски Хидрометеоролошки завод, у Скопљу је у последња 24 сата измерено 93 литра воде по квадратном метру, преноси МИА.

Према прогнозама метеоролога, подручје Македоније ће и данас остати под утицајем влажне и нестабилне ваздушне масе са Медитерана, која ће по подне и увече донети променљиво и нестабилно време са грмљавином, најпре у западним, а потом и у централним и североисточним деловима, закључује македонска агенција.


#   полиција   невреме   поплава   Скопље   24 сата   Македонија   страдање   хидрометеоролошки завод   локални медији    
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима