Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Блудни домар добио само отказ и кривичну пријаву

rssBookmark and Share

22.11.2014.

Деканка Факултета уметности у Нишу Сузана Костић потписала је решење о отказу домару Љ. К. (60), против кога је полиција поднела кривичну пријаву због сумње да је 30. октобра непримерено додиривао студенткињу (21) са инвалидитетом, треће године студија.

Ниш: Блудни домар добио само отказ и кривичну пријаву

Како је ''Ало'' писао, он је осумњичен да јој је пришао са леђа у кабинету за сликање, ухватио је рукама и почео да је додирује, милује и љуби у образе. Основ за раскид радног односа, ипак, није било покретање кривичног поступка,  јер он није још окончан, већ је у поступку пред комисијом Факултета утврђена тежа повреда радне дициплине.

Домар је негирао да се непримерено понашао, признавши да је студенткињу загрлио ''другарски" јер му је ''драга". Он је предложио гледање видео-снимка са камере која покрива само ходник (не и кабинет), па смо видели да је грлио још две студенткиње. Њих није грлио на исти начин као студенткињу у кабинету за сликање, али је свеједно непримерено да студенткиње дођу на наставу, а да их домар грли било како. Ми смо академска установа, академско понашање је нужно, од домара до декана - каже деканка. Она додаје да је најважније да се студенткиња после паузе вратила на наставу.

Она је добар студент и дивно дете, имаће максималну подршку свих професора, да надокнади пропуштено. Морали смо да решимо ову ситуацију и због других студената јер су почели да напуштају наставу раније када је он био у поподневној смени. Студенти морају да знају да су безбедни на факултету, каже Костићева.


#   Факултет уметности   студенти   отказ   домар   Сузана Костић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима