Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нова истарга против владике због блуда над четворицом малолетника!

rssBookmark and Share

Прохор Пчињски 22.03.2013. Izvor: Blic-JužnaSrbija.Info Foto: Telegraf

Владика Пахомије поново је под истрагом због сумње на недозвољену полну радњу, за шта га је оптужио садашњи магационер у Епархији Немања С.(24), пише Блиц.

Нова истарга против владике због блуда над четворицом малолетника!
Заменик Основног тужилаштва у Врању Трајко Наумовић потврдио је за овај лист да су покренули нову истрагу против Пахомија, коме је већ суђено због противправног блуда над четворицом малолетника, али је ослобођен јер је случај застарео.

"Добили смо од лесковачке полиције службену белешку са изјавом Немање С. и сада истражујемо случај", рекао је тужилац Наумовић.

Нове оптужбе против владике Пахомија испричао је у исповести недељнику "Врањске" Немања С. О сексуалном злостављању због страха и срамоте ћутао је девет година.

"У ноћи између 6. и 7. јула 2004. владика ме је напао код амбара и јужног конака Манастира Свети Прохор Пчињски. Имао сам 16 година. Позвао ме је да га после бдења сачекам ту, а у јужном конаку су његове одаје. Требало је да разговарамо о мом школовању, јер сам понављао разред у Средњој богословској школи у Крагујевцу. Стигао је после поноћи. Ушао сам у његове одаје. Био је припит", препричава је он први контакт са владиком.

Када је младићу у јануару 2005. умро отац, владика је понудио помоћ.

"Знао сам његове мотиве, али никоме нисам смео да кажем шта ми се догодило. Сваке вечери Пахомије је долазио у моју собу. Говорио ми је да у томе што ради нема ничег лошег. Бранио сам се, гурао га и плакао", сећа се Немања С.

Он је после недељу дана, како каже, побегао. "Владика је 2006. када сам напунио 18 година понудио да ми уплати возачки испит, јер је желео да му будем возач. Наговарао ме је и да подигнем кредит за куповину стана, који ће он отплаћивати", наводи Немања.

Младић је добио посао магационера у Епархији. После пописа, 11. јануара, речено му је да има мањак од 30.000 динара.

"Прете ми отказом. Од 13. јануара сам на боловању", испричао је Немања за "Врањске".

Епархија је јуче саопштила да "Врањске" по истом сценарију као 2003. покушавају да направе "нови случај Пахомије". "Како тада нису успели да га удаље са епископског трона, очекују да то ураде сада, на исти начин. Резултата није било, нити ће га бити ни овог пута", пише у саопштењу Епархије врањске.


#   Прохор Пчињски   истражујемо
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима