Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nova istarga protiv vladike zbog bluda nad četvoricom maloletnika!

rssBookmark and Share

Prohor Pčinjski 22.03.2013. Izvor: Blic-JužnaSrbija.Info Foto: Telegraf

Vladika Pahomije ponovo je pod istragom zbog sumnje na nedozvoljenu polnu radnju, za šta ga je optužio sadašnji magacioner u Eparhiji Nemanja S.(24), piše Blic.

Nova istarga protiv vladike zbog bluda nad četvoricom maloletnika!
Zamenik Osnovnog tužilaštva u Vranju Trajko Naumović potvrdio je za ovaj list da su pokrenuli novu istragu protiv Pahomija, kome je već suđeno zbog protivpravnog bluda nad četvoricom maloletnika, ali je oslobođen jer je slučaj zastareo.

"Dobili smo od leskovačke policije službenu belešku sa izjavom Nemanje S. i sada istražujemo slučaj", rekao je tužilac Naumović.

Nove optužbe protiv vladike Pahomija ispričao je u ispovesti nedeljniku "Vranjske" Nemanja S. O seksualnom zlostavljanju zbog straha i sramote ćutao je devet godina.

"U noći između 6. i 7. jula 2004. vladika me je napao kod ambara i južnog konaka Manastira Sveti Prohor Pčinjski. Imao sam 16 godina. Pozvao me je da ga posle bdenja sačekam tu, a u južnom konaku su njegove odaje. Trebalo je da razgovaramo o mom školovanju, jer sam ponavljao razred u Srednjoj bogoslovskoj školi u Kragujevcu. Stigao je posle ponoći. Ušao sam u njegove odaje. Bio je pripit", prepričava je on prvi kontakt sa vladikom.

Kada je mladiću u januaru 2005. umro otac, vladika je ponudio pomoć.

"Znao sam njegove motive, ali nikome nisam smeo da kažem šta mi se dogodilo. Svake večeri Pahomije je dolazio u moju sobu. Govorio mi je da u tome što radi nema ničeg lošeg. Branio sam se, gurao ga i plakao", seća se Nemanja S.

On je posle nedelju dana, kako kaže, pobegao. "Vladika je 2006. kada sam napunio 18 godina ponudio da mi uplati vozački ispit, jer je želeo da mu budem vozač. Nagovarao me je i da podignem kredit za kupovinu stana, koji će on otplaćivati", navodi Nemanja.

Mladić je dobio posao magacionera u Eparhiji. Posle popisa, 11. januara, rečeno mu je da ima manjak od 30.000 dinara.

"Prete mi otkazom. Od 13. januara sam na bolovanju", ispričao je Nemanja za "Vranjske".

Eparhija je juče saopštila da "Vranjske" po istom scenariju kao 2003. pokušavaju da naprave "novi slučaj Pahomije". "Kako tada nisu uspeli da ga udalje sa episkopskog trona, očekuju da to urade sada, na isti način. Rezultata nije bilo, niti će ga biti ni ovog puta", piše u saopštenju Eparhije vranjske.


#   Prohor Pčinjski   istražujemo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima