Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новооткривене крађе у лесковачким предузећима

rssBookmark and Share

Лесковац 18.02.2011. Душан Коцић

Скандал у лесковачким предузећима ,,Дом’’, ,,Топлана’’ и ,,Електродистрибуција’’
За кратко време полиција је најпре ушла у траг нестајању новца у јавних предузећа Дом и Топлана, а данас је саопштена нова крађа, али у Екетродистрибуцији, која је оштећена за четири милиона динара!

Лесковачка Електродистрибуција
Лесковачка Електродистрибуција

ЛЕСКОВАЦ – Лесковачке благајнице и лица надређена да контролишу њихов рад у јавним предузећима ,,Дом’’ и ,,Топлана’’ нашле су се недавно иза браве због злоупотребе службеног положаја и када се помислило да је ,,несташлуку’’ дошао крај, данас је Управа полиција саопштила нову злоупотребу службеног положаја.

Овога пута на удару се нашла благајна Електродистрибуције, колектива који је, према првим проценама, оштећен за најмање четири милиона динара.

Љиљана Ђ. (54) из Лесковца, службеница за наплату у лесковачкој Електродистрибуцији, лишена је слободе због постојања основа сумњи да је извршила кривично дело злоупотребе службеног положаја, послуге и фалсификата чиме је прибавила имовинску корист од четири милиона динара! – наводи се у полицијском саопштењу, које је подељено новинарима.

Сумња се да је Љиљана Ђ. у својству одговорног лица и вишег сарадника за наплату у Електродистрибуцији у Лесковцу извршила крвично дело злоупотребе службеног положаја на тај начин што је у периоду од јануара 2009. до фебруара 2011. године, коришћењем свог службеног положаја, своје чекове и чекове својих рођака са истим серијским бројевима, у више наврата уновчавала код благајника у овом привредном друштву.

Службеници благајне су ове чекове достављали њој као лицу задуженом за контролу и реализацију наплате чекова, али их није достављала на наплату и реализацију, већ је сачињавала лажне спецификације са бројевима чекова које је предавала руководству предузећа ради финансијског раздуживања.

Службеници полиције у Лесковцу, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, настављају даљи рад и проверу чињеница и околности овог случаја. Истражни судија Вишег суда у Лесковцу одредио је Љиљан Ђ. притвор у трајању од месец дана.


#   Лесковац   полиција   Електродистрибуција   крађа   Топлана   дом   истражни судија   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима