Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Novootkrivene krađe u leskovačkim preduzećima

rssBookmark and Share

Leskovac 18.02.2011. Dušan Kocić

Skandal u leskovačkim preduzećima ,,Dom’’, ,,Toplana’’ i ,,Elektrodistribucija’’
Za kratko vreme policija je najpre ušla u trag nestajanju novca u javnih preduzeća Dom i Toplana, a danas je saopštena nova krađa, ali u Eketrodistribuciji, koja je oštećena za četiri miliona dinara!

Leskovačka Elektrodistribucija
Leskovačka Elektrodistribucija

LESKOVAC – Leskovačke blagajnice i lica nadređena da kontrolišu njihov rad u javnim preduzećima ,,Dom’’ i ,,Toplana’’ našle su se nedavno iza brave zbog zloupotrebe službenog položaja i kada se pomislilo da je ,,nestašluku’’ došao kraj, danas je Uprava policija saopštila novu zloupotrebu službenog položaja.

Ovoga puta na udaru se našla blagajna Elektrodistribucije, kolektiva koji je, prema prvim procenama, oštećen za najmanje četiri miliona dinara.

Ljiljana Đ. (54) iz Leskovca, službenica za naplatu u leskovačkoj Elektrodistribuciji, lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnji da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, posluge i falsifikata čime je pribavila imovinsku korist od četiri miliona dinara! – navodi se u policijskom saopštenju, koje je podeljeno novinarima.

Sumnja se da je Ljiljana Đ. u svojstvu odgovornog lica i višeg saradnika za naplatu u Elektrodistribuciji u Leskovcu izvršila krvično delo zloupotrebe službenog položaja na taj način što je u periodu od januara 2009. do februara 2011. godine, korišćenjem svog službenog položaja, svoje čekove i čekove svojih rođaka sa istim serijskim brojevima, u više navrata unovčavala kod blagajnika u ovom privrednom društvu.

Službenici blagajne su ove čekove dostavljali njoj kao licu zaduženom za kontrolu i realizaciju naplate čekova, ali ih nije dostavljala na naplatu i realizaciju, već je sačinjavala lažne specifikacije sa brojevima čekova koje je predavala rukovodstvu preduzeća radi finansijskog razduživanja.

Službenici policije u Leskovcu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, nastavljaju dalji rad i proveru činjenica i okolnosti ovog slučaja. Istražni sudija Višeg suda u Leskovcu odredio je Ljiljan Đ. pritvor u trajanju od mesec dana.


#   Leskovac   policija   Elektrodistribucija   krađa   Toplana   dom   istražni sudija   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima