Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оптужио лекаре за смрт кћерке: Дежурни лекар није хтео да дође

rssBookmark and Share

20.03.2013. Izvor: Agencije

Истражни судија Основног суда у Пироту Иван Николић рекао је у среду да је наредио обдукцију како би се утврдио узрок смрти трогодишње А. Ђ. из Беле Паланке чији је отац за смрт оптужио лекаре.

Оптужио лекаре за смрт кћерке: Дежурни лекар није хтео да дође
"За сада није утврђен узрок смрти и тек после обдукције, за неколико дана, имаћемо резултате обдукције и знати узрок смрти", казао је Николић.

Смрт девојчице је пријавио њен отац М. Ђ, који је оптужио дежурног лекара у белопаланачком Дому здравља да се није одазвао позиву да детету пружи помоћ. У Полицијској управи у Пироту потврдили да је отац пријавио случај и да је о томе обавештен јавни тужилац.

"Резултази обдукције ће показати да ли постоји одговорност дежурног лекара у Дому здравља или не. За сада нема пријава ни полиције ни тужилаштва против лекара", речено је у Полицијској управи у Пироту.

Директор Дома здравља у Белој Паланци Венцислав Рангелов рекао је да га је дежурни лекар упознао са случајем.

"Од оца покојног детета при узимању анамнезе током телефонског разговора добио је податак да је дете преминуло и да због тога отац моли лекара да изађе на терен и константује насталу смрт. Лекар по протоколу о раду екипе у ноћној смени оца је упутио на лекара из дневне смене", рекао је Рангелов, додајући да је дежурни лекар поступио по протоколу установе.

Обдукција треба да буде обављена данас, а обавиће је лекари Института за судску медицину из Ниша.


#   смрт
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима