Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Optužio lekare za smrt kćerke: Dežurni lekar nije hteo da dođe

rssBookmark and Share

20.03.2013. Izvor: Agencije

Istražni sudija Osnovnog suda u Pirotu Ivan Nikolić rekao je u sredu da je naredio obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti trogodišnje A. Đ. iz Bele Palanke čiji je otac za smrt optužio lekare.

Optužio lekare za smrt kćerke: Dežurni lekar nije hteo da dođe
"Za sada nije utvrđen uzrok smrti i tek posle obdukcije, za nekoliko dana, imaćemo rezultate obdukcije i znati uzrok smrti", kazao je Nikolić.

Smrt devojčice je prijavio njen otac M. Đ, koji je optužio dežurnog lekara u belopalanačkom Domu zdravlja da se nije odazvao pozivu da detetu pruži pomoć. U Policijskoj upravi u Pirotu potvrdili da je otac prijavio slučaj i da je o tome obavešten javni tužilac.

"Rezultazi obdukcije će pokazati da li postoji odgovornost dežurnog lekara u Domu zdravlja ili ne. Za sada nema prijava ni policije ni tužilaštva protiv lekara", rečeno je u Policijskoj upravi u Pirotu.

Direktor Doma zdravlja u Beloj Palanci Vencislav Rangelov rekao je da ga je dežurni lekar upoznao sa slučajem.

"Od oca pokojnog deteta pri uzimanju anamneze tokom telefonskog razgovora dobio je podatak da je dete preminulo i da zbog toga otac moli lekara da izađe na teren i konstantuje nastalu smrt. Lekar po protokolu o radu ekipe u noćnoj smeni oca je uputio na lekara iz dnevne smene", rekao je Rangelov, dodajući da je dežurni lekar postupio po protokolu ustanove.

Obdukcija treba da bude obavljena danas, a obaviće je lekari Instituta za sudsku medicinu iz Niša.


#   smrt
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima