Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оскрнављен гроб полицајца убијеног на Косову

rssBookmark and Share

Пантиће 11.06.2011. Стефан Радовић

На градском куршумлисјком гробљу које се налази на самом улазу у насељу Пантиће на свега 10 минута од самог центра града оскрнављени су неки споменици међу којима и споменик полицајца Горана Тимотијевића који је живот изгубио на Косову 1999 године као и споменик његове мајке Драгије Тимотијевић.

Не дају им ни да почивају у миру !

Неколико надгробних споменика на православном гробљу у Куршумлији нашло се на удару непознатих особа које су са њих скинуле и однеле месингана слова као и оловне ланчиће али и слике,а цео случај је како сазнајемо пријављен полицији у овом граду.

Како сазнаје портал ЈужнаСрбија оскрнављени су споменици Полицајаца Горана Тимотијевића који је у 27-ој години живота убијен у центру Подујева, у нападу УЧК-а на полицијску патролу, као и споменик његове Мајке Драгије Тимотијевић са којег је чак ишчупана и фотографија.

Око 18 сати и 30 минута те 1999. године у Подујеву, на раскрсници пута за Крпимеј, шиптарски терористи су аутоматским оружјем напали редовну полицијску патролу.  У овом нападу тешко је рањен полицајац Горан Тимотијевић (27) који је на путу према болници подлегао ранама и преминуо и дао живот за своју државу, да би данас њему и његовој мајци скрнавили нагродбни споменик.

"На споменику моје мајке нема ни имена, а слика је ишчупана. Братову слику су већ једанпут ломили" каже кроз јецај сестра Горана Тимотијевића Г.Р. молећи нас да је не сликамо .

Како су нам рекли чланови породице ово није први случај да се скрнаве надгробни споменици и светиње у Куршумлији и са њих односе вредни метали који се касније продају .

Чланови породица са којима смо некако успели да разговарамо кроз јецај су нам казали да су огорчени призором који су затекли приликом изласка на задушнице, поред оскрнављених надгробних споменика гробље је зарасло травом јер га надлежно Јавно комунално предузеће не одржава, кажу они у шта се наша екипа и уверила.

Како сазнајемо од добро обавештеног извора у самој близини градског гробља налази се Ромско насеље,па грађани сумњају да су управо они починиоци .

У полицијској управи у овом граду остали смо ускраћени за било какав коментар поводом ове приче, а од нашег инсајдера сазнајемо да припадници Полицијске управе интензивно раде на проналаску извршилаца.

 


#   споменик   Пантиће
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима