Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oskrnavljen grob policajca ubijenog na Kosovu

rssBookmark and Share

Pantiće 11.06.2011. Stefan Radović

Na gradskom kuršumlisjkom groblju koje se nalazi na samom ulazu u naselju Pantiće na svega 10 minuta od samog centra grada oskrnavljeni su neki spomenici među kojima i spomenik policajca Gorana Timotijevića koji je život izgubio na Kosovu 1999 godine kao i spomenik njegove majke Dragije Timotijević.

Ne daju im ni da počivaju u miru !

Nekoliko nadgrobnih spomenika na pravoslavnom groblju u Kuršumliji našlo se na udaru nepoznatih osoba koje su sa njih skinule i odnele mesingana slova kao i olovne lančiće ali i slike,a ceo slučaj je kako saznajemo prijavljen policiji u ovom gradu.

Kako saznaje portal JužnaSrbija oskrnavljeni su spomenici Policajaca Gorana Timotijevića koji je u 27-oj godini života ubijen u centru Podujeva, u napadu UČK-a na policijsku patrolu, kao i spomenik njegove Majke Dragije Timotijević sa kojeg je čak iščupana i fotografija.

Oko 18 sati i 30 minuta te 1999. godine u Podujevu, na raskrsnici puta za Krpimej, šiptarski teroristi su automatskim oružjem napali redovnu policijsku patrolu.  U ovom napadu teško je ranjen policajac Goran Timotijević (27) koji je na putu prema bolnici podlegao ranama i preminuo i dao život za svoju državu, da bi danas njemu i njegovoj majci skrnavili nagrodbni spomenik.

"Na spomeniku moje majke nema ni imena, a slika je iščupana. Bratovu sliku su već jedanput lomili" kaže kroz jecaj sestra Gorana Timotijevića G.R. moleći nas da je ne slikamo .

Kako su nam rekli članovi porodice ovo nije prvi slučaj da se skrnave nadgrobni spomenici i svetinje u Kuršumliji i sa njih odnose vredni metali koji se kasnije prodaju .

Članovi porodica sa kojima smo nekako uspeli da razgovaramo kroz jecaj su nam kazali da su ogorčeni prizorom koji su zatekli prilikom izlaska na zadušnice, pored oskrnavljenih nadgrobnih spomenika groblje je zaraslo travom jer ga nadležno Javno komunalno preduzeće ne održava, kažu oni u šta se naša ekipa i uverila.

Kako saznajemo od dobro obaveštenog izvora u samoj blizini gradskog groblja nalazi se Romsko naselje,pa građani sumnjaju da su upravo oni počinioci .

U policijskoj upravi u ovom gradu ostali smo uskraćeni za bilo kakav komentar povodom ove priče, a od našeg insajdera saznajemo da pripadnici Policijske uprave intenzivno rade na pronalasku izvršilaca.

 


#   spomenik   Pantiće
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima