Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Откривено око 80 килограма хероина у крову хладњаче

rssBookmark and Share

Димитровград 13.12.2014. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

У синоћној акцији Одељења за сузбијање кријумачарења Управе царина, око 3 часа иза поноћи, на граничном прелазу ‘’Градина’’, на српско-бугарској граници, спречено је покушај кријумчарења око 80 килограма хероина

Откривено око 80 килограма хероина у крову хладњаче

Овај велики товар хероина откривен је детаљном контролом хладњаче словеначких регистарских ознака којом су превожени кондиторски производи из Турске у Босну и Херцеговину, саопштила је Управа Царина Србије.

У саопштењу се наводи, да с обзиром на то да Управа царина располаже са 10 најсавременијих скенера, цариници су хладњачу прво упутили на преглед скенером на чијем снимку су уочене извесне неправилности у крову, због чега су започели детаљан преглед тог дела возила. То је подразумевало прво скидање лајсни изнад термо кинга јер се у свакој хладњачи у том делу налази простор предвиђен за изолацију који је у овом случају био „нафилован“ хероином.

Наиме, кријумчари су у тај простор убацили прво цеви, а затим у њих металне кутије дужине од по око пола метра, које по облику подсећају на боксове цигарета. Свих 78 металних кутија било је увезано канапом, како би, претпостављамо могле лакше да се на крајњем одредишту извуку напоље.

Овај начин паковања хероина је био безуспешан покушај да се „превари“ скенер, јер су кријумчари веровали да ће металне кутије “ одбити“ зраке скенера.

Даље се наводи да је реч о бруто тежини с обзиром да је мерење извршено заједно са кутијама у којима се хероин налазио. Контрола и даље траје и после свега возач и наркотици биће предати у даљу надлежност Тужилаштва и МУП.

Овде се реч и пресецању типичне такозване “ балканске руте хероина“ која има три трасе : јужну, централну и источну. Јужна траса води од Авганистана преко Пакистана, Ирана и Турске и директно продужава до пристаништа у Грчкој, Италији и западноевропским земљама. Источна траса прелази преко Бугарске и Румуније, док централна траса кријумчара дроге у највећој мери пролази преко земаља бивше Југославије, наводи се у саопштењу Управе Царина Србије.


#   дрога   Димитровград   хероин   Градина   царина   шверц   Управа царина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима