Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ово је младић који је изрешетао оца из карабина (фото)

rssBookmark and Share

Сврљиг 08.06.2014. Курир

Погледајте како изгледа Иван Спаловић (26) из Бора који ухапшен због сумње да је у селу Лозан код Сврљига из ловачког карабина убио оца Љубишу (50)

Ово је младић који је изрешетао оца из карабина (фото)

Трагедија се догодила у 5.50 у селу Лозан, недалеко од породичне куће Спаловића, у коју је Љубиша са сином, снајом и унуком претходне вечери дошао из Бора.

- Нисам желео да га убијем. Реч је о несрећном случају. Пуцали смо изнад куће и десила се несрећа - изјавио је, како незванично сазнајемо, након хапшења Спаловић.
Према првим информацијама, отац и син су рано ујутру изашли да пуцају из пушке, као и више пута до тада. Наводно су хтели да вежбају за лов. Међутим, после неколико пуцњева Иван је дотрчао до куће и пробудио укућане, баба Стану, супругу Милицу и ћеркицу.

Тражила га Жандармерија

- Сви су отрчали у шуму, где је Љубиша лежао у локви крви. Како је давао знаке живота, покушали су да га донесу до куће, али је био претежак, па су га једва довукли до куће рођака у заједничком дворишту. Иван је Љубишу убацио у „нисан“ и са супругом га одвезао у Дом здравља у Сврљиг. Зашто је после тога побегао, не знам - каже један од комшија Спаловићевих.

По доласку у Дом здравља, Спаловић је оставио супругу и оца на издисају, окренуо кола и кренуо назад у село. Међутим, на пола пута од Сврљига, петнаестак километара до Лозана, изгубио је контролу над колима, излетео из кривине и слетео у поток са око пет метара висине. Срећом по њега, изашао је без огреботине. Пешице је наставио до села, а кад је стигао до куће, узео је две флаше воде, напунио ранац храном и отишао. То је створило сумњу да је у бекству, да је опасан и наоружан.

Лекари Дома здравља у међувремену су обавестили полицију, па је за осумњиченим организована потрага. Алармиран је одред Жандармерије у Нишу и покренута је широка потрага по обронцима Зеленог врха. Око 14 часова Спаловић је ухапшен, али не у планини, већ недалеко од места где је слетео аутомобилом.

Ухапшен у таксију

- Осумњичени је ухапшен у таксију. Наиме, Спаловић је, након што је узео ствари из куће у Лозану, позвао такси и упутио се у Сврљиг. Наводно је хтео да се врати у тај град, а не да бежи. Полиција је уочила такси и зауставила га. Постојала је дојава опасност да је Спаловић наоружан, али он није имао оружје и није пружао отпор при хапшењу - наводи извор Курира.
Полиција је спровела осумњиченог на место злочина, где је у присуству тужиоца обављен увиђај. Спаловић је и на увиђају поновио да је оца убио случајно, али ће то бити утврђено током истраге.

Мештани Лозана
ИВАН ЈЕ НАРКОМАН

У селу Лозан причају да је Иван наркоман.
- То сви знају. Отац Љубиша је радио у иностранству, слао му је паре, па је могао да купује дрогу у Бору, где је живео. У селу су људи зазирали од њега. Његова баба Стана нас је плашила причајући нам да је опасан, да је био специјалац у војсци - прича један од комшија у Лозану.

Обдукција
ПЕТ РАНА НА ТЕЛУ

Како сазнајемо, на телу убијеног Љубише уочено је пет улазних рана које су, како се претпоставља, нанете куглицама из ловачког карабина. Нема излазних рана, па ће калибар и порекло пројектила бити утврђени после обдукције.


#   Дом здравља   полиција   Сврљиг   убиство   карабин
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима