Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пирот: Подигнута оптужница против 20 хулигана

rssBookmark and Share

29.11.2013. С. Радовић

Више тужилаштво у Пироту подигло је оптужницу против 20 насилника који се окупљају око београдског фудбалског клуба Рад. Хулигани су осумњичени да су пре пет година на мечу са локалним клубом Радничким изазвали тучу са полицајцима, када је повређено више припадника Министарства унутрашњих послова.

Пирот: Подигнута оптужница против 20 хулигана

Туча у којој је повређено неколико полицајаца десила са 13. априла 2008. године на стадиону у Пироту у мечу Прве лиге Србије.

Према наводима оптужнице коју заступа заменик вишег тужиоца у Пироту Соња Нешић, туча београдских хулигана и пиротске полиције почела је када су извесни Адам Нишевић и Никола Стаменовић замолили полицајце да преко помоћног терена изађу са стадиона.

Тада су они насрнули на полицију, а њима се придружило око четрдесет насилника који су моткама, гуменим цревима, ланцима, бакљама и другим предметима напали полицију.

Убрзо је полицији стигло појачање након чега су се хулигани разбежали по околним теренима, али и целом граду. Четрдесетак изгредника полиција је ухапсила истог дана, од којих је након саслушања, половина пуштена, док је двадесеторици одређен притвор, наводи се у оптужници.

Суд у Пироту је у два наврата захтевао да се предмет уступи судовима у Београду, али је Врховни суд тај захтев одбио, због територијалне надлежности, па су у међувремену на саслушања силеџије које се окупљају око фудбалског клуба Рад привођени из Београда у Пирот, што је и основни разлог дугог трајања овог процеса који се отегао и због две измене кривичног закона.


#   полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима