Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pirot: Podignuta optužnica protiv 20 huligana

rssBookmark and Share

29.11.2013. S. Radović

Više tužilaštvo u Pirotu podiglo je optužnicu protiv 20 nasilnika koji se okupljaju oko beogradskog fudbalskog kluba Rad. Huligani su osumnjičeni da su pre pet godina na meču sa lokalnim klubom Radničkim izazvali tuču sa policajcima, kada je povređeno više pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pirot: Podignuta optužnica protiv 20 huligana

Tuča u kojoj je povređeno nekoliko policajaca desila sa 13. aprila 2008. godine na stadionu u Pirotu u meču Prve lige Srbije.

Prema navodima optužnice koju zastupa zamenik višeg tužioca u Pirotu Sonja Nešić, tuča beogradskih huligana i pirotske policije počela je kada su izvesni Adam Nišević i Nikola Stamenović zamolili policajce da preko pomoćnog terena izađu sa stadiona.

Tada su oni nasrnuli na policiju, a njima se pridružilo oko četrdeset nasilnika koji su motkama, gumenim crevima, lancima, bakljama i drugim predmetima napali policiju.

Ubrzo je policiji stiglo pojačanje nakon čega su se huligani razbežali po okolnim terenima, ali i celom gradu. Četrdesetak izgrednika policija je uhapsila istog dana, od kojih je nakon saslušanja, polovina puštena, dok je dvadesetorici određen pritvor, navodi se u optužnici.

Sud u Pirotu je u dva navrata zahtevao da se predmet ustupi sudovima u Beogradu, ali je Vrhovni sud taj zahtev odbio, zbog teritorijalne nadležnosti, pa su u međuvremenu na saslušanja siledžije koje se okupljaju oko fudbalskog kluba Rad privođeni iz Beograda u Pirot, što je i osnovni razlog dugog trajanja ovog procesa koji se otegao i zbog dve izmene krivičnog zakona.


#   policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima