Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник општине Дољевац и његов брат у бекству

rssBookmark and Share

Дољевац 09.04.2014. ЈугМедиа, Телеграф

Председник општине Дољевац Горан Љубић, његов брат Зоран и још тројица осумњичених су у бекству након што је нишка полиција кренула у акцију хапшења у вези проневере 40 милиона динара из општинског буџета.

Председник општине Дољевац и његов брат у бекству

Током јутра ухапшено је 12 особа са територије Дољевца и Ниша. У бекству је и  извесна особа из Ћуприје, а не Параћина како је првобитно објављено, као и руководиоци општинске Дирекције за изградњу.

Председник општине Дољевац Горан Љубић Међарац и његов брат Зоран, власник и директор предузећа “Водоградња” из Пуковца, побегли су полицији која је јутрос дошла да их ухапси због сумње да су махинацијама оштетили општински буџет за 22,4 милиона динара.

У бекству су и Дејан Смиљковић, директор ЈКП Дољевац, Братислав Димитријевић надзорни орган у ЈКП Дирекција за изградњу Дољевац и Слободан Зорић из Ћуприје преко којег су дољевачки челници прали новац.

Полиција је саопштила да интензивно трага за бегунцима, а начелник Срђан Грекуловић да ће спровести истрагу како би се утврдило ко је Љубићу и његовим саучесницима дојавио предстојеће хапшење.

- Одмах смо започели истрагу у полицији и очекујемо да ћемо ускоро открити одговорног за бекство осумњичених – саопштио је Грекуловић.

Горан Љубић је истакнути члан УРС а истрага против њега и још 16 сарадника и пријатеља траје већ неколико месеци.  Он и брат познати су по породичном надимку „Међарци“.

 


#   УРС   Срђан Грекуловић   Дољевац   председник општине   Горан Љубић   Дирекција за изградњу
@regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима