Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednik opštine Doljevac i njegov brat u bekstvu

rssBookmark and Share

Doljevac 09.04.2014. JugMedia, Telegraf

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić, njegov brat Zoran i još trojica osumnjičenih su u bekstvu nakon što je niška policija krenula u akciju hapšenja u vezi pronevere 40 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Predsednik opštine Doljevac i njegov brat u bekstvu

Tokom jutra uhapšeno je 12 osoba sa teritorije Doljevca i Niša. U bekstvu je i  izvesna osoba iz Ćuprije, a ne Paraćina kako je prvobitno objavljeno, kao i rukovodioci opštinske Direkcije za izgradnju.

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić Međarac i njegov brat Zoran, vlasnik i direktor preduzeća “Vodogradnja” iz Pukovca, pobegli su policiji koja je jutros došla da ih uhapsi zbog sumnje da su mahinacijama oštetili opštinski budžet za 22,4 miliona dinara.

U bekstvu su i Dejan Smiljković, direktor JKP Doljevac, Bratislav Dimitrijević nadzorni organ u JKP Direkcija za izgradnju Doljevac i Slobodan Zorić iz Ćuprije preko kojeg su doljevački čelnici prali novac.

Policija je saopštila da intenzivno traga za beguncima, a načelnik Srđan Grekulović da će sprovesti istragu kako bi se utvrdilo ko je Ljubiću i njegovim saučesnicima dojavio predstojeće hapšenje.

- Odmah smo započeli istragu u policiji i očekujemo da ćemo uskoro otkriti odgovornog za bekstvo osumnjičenih – saopštio je Grekulović.

Goran Ljubić je istaknuti član URS a istraga protiv njega i još 16 saradnika i prijatelja traje već nekoliko meseci.  On i brat poznati su po porodičnom nadimku „Međarci“.

 


#   URS   Srđan Grekulović   Doljevac   predsednik opštine   Goran Ljubić   Direkcija za izgradnju
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima