Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прегазио децу у школском дворишту

rssBookmark and Share

Ниш 15.12.2011. Извор: РТС

Двоје ученика и професорка Хемијске школе у Лесковцу повређени када је џип улетео у школско двориште. Једна ученица животно угрожена. Полиција ухапсила возача џипа.

Прегазио децу у школском дворишту

У двориште Хемијске школе у Лесковцу нешто пре 12 сати улетео је џип који је повредио двоје ученика и једну професорку.

Повређена ученица трећег разреда М. С. је у тешком стању пребачена у Клинички центар Ниш и животно је угрожена.

Током поподнева, нишки лекари су извели неколико операција како би санирали повреде карлице, меких ткива доњег стомака и преломе ногу.

Према речима лекара лесковачке болнице, тешке телесне повреде задобила је и професорка школе, али она није животно угрожена.

Екипе Хитне службе лесковачког Дома здравља на месту несреће збринуле су још једног ученика.

Очевици наводе да се несрећа догодила када је џип ударио у камион, одбио се од силине удара и улетео у двориште у време малог одмора.

Лесковачка полиција саопштила је да је ухапсила возача џипа К.С. (72) који је, "после претицања, повредио двоје ученика и наставницу". Ухапшени ће, уз кривичну пријаву, бити приведен истражном судији.

Према полицијском саопштењу, несрећа се догодила око 11.45 у Влајковој улици код Хемијске школе, када је возач џипа, "неприлагођеном брзином приликом претицања ударио у теретно возило".

"Одмах затим ударио је и у паркирани аутомобил, услед чега је изгубио контролу над возилом, скренуо са коловоза на тротоар на улазу школе и налетео на пешаке, ученицу М. С. (18) из Тогочевца, ученика Н. Ђ. (19) из Доњег Синковца и професора Д. Р. (38) из Лесковца", наводи се у саопштењу.

Џип је, према незваничним информацијама, возио Крста Стојановић из околине Вучја. Стојановић је деведесетих био потпредседник Скупштине града Лесковца.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   полиција   професорка   Клинички центар   животно угрожен
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима