Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прешево: Спречен шверц 8,5 килограма хероина

rssBookmark and Share

Прешево 02.03.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Српски цариници, у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова, спречили су јуче на граничном прелазу Прешево кријумчарење око 8,5 килограма хероина.

Прешево: Спречен шверц 8,5 килограма хероина

Како је Танјугу речено у Управи царина осам килограма и 347 грама хероина нађено је јутрос, око 8 сати, приликом прегледа аутомобила "форд фокус", македонских регистарских ознака.

Аутомобилом је управљао македонски држављанин албанске националности, а у возилу су се, поред њега, налазили и његова мајка, супруга, као и двоје малолетне деце.

На питање цариника који су разлози његове посете Србији, власник аутомобила је одговорио да долази из Скопља и да своју мајку води у Бујановачку бању, после чега се враћа у Прешево.

Међутим, обзиром на то да су постојале одређене информације да се власник аутомобила бави пословима са наркотицима, возило је подвргнуто прегледу на царинском скенеру при чему је откривен бункер у пределу мењача.

Због тога је урађен детаљни преглед возила и на том месту је нађено 16 пакетића хероина, чија ће вредност и чистоћа бити утврђени вештачењем.

Власнику аутомобила одређено је полицијско задржавање од 48 сати, после чега ће против њега бити подигнута кривична пријава.


#   хапшење   Прешево   МУП РС   Македонац   хероин   шверц   Управа царина   кривична пријава   Албанац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима