Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Откривено преко 42 килограма хероина на прелазу Прешево

rssBookmark and Share

Прешево 14.03.2024. Јужна Србија Инфо

У још једноној борби против трговине дрогом, царински службеници су открили огромну количину хероина на прешевском пролазу. Детаљном анализом узорака пронађених у теретном возилу, откривено је да се ради о хероину, а не о синтетичкој дроги како се првобитно сумњало.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

Инцидент се догодио почетком марта, када су царински службеници на прешевском прелазу за преглед издвојили камион стране регистрације који се из Грчке упутио ка Белгији. Детаљним прегледом, сумње које је изазвао снимак скенера потврђене су, откривши да је унутрашњост резервоара била подељена на начин да само једна четвртина прима гориво, док је већи део резервоара послужио за скривање наркотика.

Укупно је пронађено 63 пакета прахасте материје тешке 42.337 грама, која је реаговала на синтетичку дрогу МДМА и амфетамин приликом ручног тестирања. Ова шокантна открића послата су на даљу анализу у Национални центар за криминалистичку форензику МУП-а, где је детаљном анализом потврђено да се заправо ради о хероину.

Овај успех у борби против трговине дрогом представља још један важан корак у сузбијању криминалних мрежа које се баве дистрибуцијом опојних супстанци. Значај ове заплене је огроман не само у спречавању илегалног промета дроге, већ и у заштити друштва од његових штетних последица.

Заплењени терет је предат полицији у даљу надлежност ради даљих истраживања и процесуирања починилаца.


#   Прешево   дрога   МУП РС   хероин   царина   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима