Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријаве против седам ,,дивљих’’ комби превозника

rssBookmark and Share

21.04.2011. Душан Коцић

У последње две године својим комби возилима појединци обављали ванлинијски превоз путника на релацијама ка Вучју, Печењевцу и другим насељеним местима противно закону а у циљу стицања материјалне добити

Вучје: примећено присуство ,,дивљих’’ комби превозника
Вучје: примећено присуство ,,дивљих’’ комби превозника

ЛЕСКОВАЦ - У заједничкој акцији полиције у Лесковцу и инспекцијских органа локалне самоуправе, Основном јавном тужилаштву у Лесковцу поднето је седам кривичних пријава против физичких лица због сумње да су извршили кривично дело неовлашћено обављање одређеном делатношћу – наводи се у данашњем саопштењу из ПУ у Лесковцу.

Сумња се да су ова лица у последње две године својим комби возилима обављали ванлинијски превоз путника на релацијама ка Вучју, Печењевцу и другим насељеним местима противно закону а у циљу стицања материјалне добити.

Превоз путника су обављали комби возилима, без дозволе надлежног државног органа и одобрења за вршење јавног превоза путника.

Превоз су вршили на тај начин што су укрцавали, односно искрцавали путнике на аутобуским стајалиштима линијског превоза што је супротности са законом о превозу у друмском саобраћају.

Последњих пет месеци поднето је и 47 пријава против такси возача због сумње да су извршили кривична дела неовашћено бављање одређеном делатношћу, јер су такси превоз и пружање услуга вршили без одобрења надлежног органа.

Полиција ће у сарадњи са локалном самоуправом наставити контролу аутопревозника и таксиста.

 

 

 


#     кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима