Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijave protiv sedam ,,divljih’’ kombi prevoznika

rssBookmark and Share

21.04.2011. Dušan Kocić

U poslednje dve godine svojim kombi vozilima pojedinci obavljali vanlinijski prevoz putnika na relacijama ka Vučju, Pečenjevcu i drugim naseljenim mestima protivno zakonu a u cilju sticanja materijalne dobiti

Vučje: primećeno prisustvo ,,divljih’’ kombi prevoznika
Vučje: primećeno prisustvo ,,divljih’’ kombi prevoznika

LESKOVAC - U zajedničkoj akciji policije u Leskovcu i inspekcijskih organa lokalne samouprave, Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu podneto je sedam krivičnih prijava protiv fizičkih lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno obavljanje određenom delatnošću – navodi se u današnjem saopštenju iz PU u Leskovcu.

Sumnja se da su ova lica u poslednje dve godine svojim kombi vozilima obavljali vanlinijski prevoz putnika na relacijama ka Vučju, Pečenjevcu i drugim naseljenim mestima protivno zakonu a u cilju sticanja materijalne dobiti.

Prevoz putnika su obavljali kombi vozilima, bez dozvole nadležnog državnog organa i odobrenja za vršenje javnog prevoza putnika.

Prevoz su vršili na taj način što su ukrcavali, odnosno iskrcavali putnike na autobuskim stajalištima linijskog prevoza što je suprotnosti sa zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju.

Poslednjih pet meseci podneto je i 47 prijava protiv taksi vozača zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovašćeno bavljanje određenom delatnošću, jer su taksi prevoz i pružanje usluga vršili bez odobrenja nadležnog organa.

Policija će u saradnji sa lokalnom samoupravom nastaviti kontrolu autoprevoznika i taksista.

 

 

 


#     krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima