Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пронађено 150.000 долара

rssBookmark and Share

30.11.2011. Аutor : Stefan Radović |

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом на граничном прелазу Хоргош на улазу у Републику Србију открили возило у коме је било сакривено 150.000 долара.

Пронађено 150.000 долара

Поменута сума је откривена у аутомобилу марке ''Ауди А6'' пољских регистарских ознака, којим је управљао турски држављанин Б.С. Он и сапутник, такође турске националности, тврдили су да немају ништа да пријаве царинској контроли, јер са собом носе само лични пртљаг.

Личним претресом је установљено да код себе имају већу количину девиза, због чега је и аутомобил подвргнут детаљном прегледу у гаражи царинске испоставе Хоргош.

Том приликом је испод возачевог и сувозачевог седишта, у наслону задњег седишта, као и у страници путне торбе која се налазила у пртљажнику пронађено укупно 150.000 долара.

Како новац није био пријављен, а по Закону о спречавању прања новца и финансирању тероризма путници су у обавези да и на улазу у земљу пријављују суме веће од 10.000 евра, обојици је враћен дозвољен износ од по 10.000 евра, док је остатак новца привремено задржан до окончања прекршајног поступка.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима