Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pronađeno 150.000 dolara

rssBookmark and Share

30.11.2011. Autor : Stefan Radović |

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u Republiku Srbiju otkrili vozilo u kome je bilo sakriveno 150.000 dolara.

Pronađeno 150.000 dolara

Pomenuta suma je otkrivena u automobilu marke ''Audi A6'' poljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao turski državljanin B.S. On i saputnik, takođe turske nacionalnosti, tvrdili su da nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli, jer sa sobom nose samo lični prtljag.

Ličnim pretresom je ustanovljeno da kod sebe imaju veću količinu deviza, zbog čega je i automobil podvrgnut detaljnom pregledu u garaži carinske ispostave Horgoš.

Tom prilikom je ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, u naslonu zadnjeg sedišta, kao i u stranici putne torbe koja se nalazila u prtljažniku pronađeno ukupno 150.000 dolara.

Kako novac nije bio prijavljen, a po Zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma putnici su u obavezi da i na ulazu u zemlju prijavljuju sume veće od 10.000 evra, obojici je vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak novca privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima