Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протести због свирепог убиства младића у Нишу: Њега су заклали, сутра ће можда наше дете

rssBookmark and Share

парк Светог Саве 14.02.2014. Танјуг, ЈужнаСрбија.Инфо

Устај народе: На месту где је младић заклан окупили су се његови другови, колеге са Медицинског факултета, родбина, родитељи забринути за безбедност деце

Протести због свирепог убиства младића у Нишу: Њега су заклали, сутра ће можда наше дете

У Нишу се вечерас окупило више од хиљаду људи који протествују због свирепог убиства студента Вука Сојиљковића (22), а окупили су се на месту где је младић преминуо од више убода ножем - испред кафића ‘Петар кафе’ на тргу код парка Светог Саве.

На месту убиства вечерас су грађани палили свеће и одавали почаст убијеном младићу. Окупили су се његови другови, колеге са Медицинског факултета, родбина, родитељи забринути за безбедност своје деце, професори.

Окупљени грађани поручују да су на протест дошли са захтевом да се открије истина и спроведе правда над убицама недужног младица. Они траже безбедност за недужне грађане на улицама Ниша.

Након што је неколико стотина грађана синоћ, паљењем свећа одало почаст убијеном Вуку, његови пријатељи, рођаци и колеге позивали су на масовни протест, а позив је објављен на Фејсбук страници "Будимо Вукове очи и уши. Нек ти је вечна слава. Вук Стоиљковић 1992 - 2014".

Сумњу у истражни ток поводом овог убиства изазавала је чињеница да је јавности прво била представљена информација да полиција трага за двојицом момака од којих је један син познатог нишког угоститеља, а да се његово име после тога није појављивало међу осумњиченима.

Путем ове Фејсбук стране, грађани су позвани на још један велики скуп заказан у суботу, 15. фебруара, у подне, на Тргу краља Милана, у самом центру Ниша. На скупу би требали да дођу организовано не само грађани Ниша, већ и околних градова и општина из целе Србије.

Подсетимо, Вук Стоиљковић (22) убијен је у понедељак увече. Полиција је с тим у вези објавила званично саопштење у коме се наводи да је ухапшен Димитрије С. (20), осумњичен да је Вука 4 пута убоо ножем у врат, стомак и груди.


#   полиција   убиство   протест   Медицински факултет   Вук Стоиљковић   парк Светог Саве   студенти
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима