Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Protesti zbog svirepog ubistva mladića u Nišu: Njega su zaklali, sutra će možda naše dete

rssBookmark and Share

park Svetog Save 14.02.2014. Tanjug, JužnaSrbija.Info

Ustaj narode: Na mestu gde je mladić zaklan okupili su se njegovi drugovi, kolege sa Medicinskog fakulteta, rodbina, roditelji zabrinuti za bezbednost dece

Protesti zbog svirepog ubistva mladića u Nišu: Njega su zaklali, sutra će možda naše dete

U Nišu se večeras okupilo više od hiljadu ljudi koji protestvuju zbog svirepog ubistva studenta Vuka Sojiljkovića (22), a okupili su se na mestu gde je mladić preminuo od više uboda nožem - ispred kafića ‘Petar kafe’ na trgu kod parka Svetog Save.

Na mestu ubistva večeras su građani palili sveće i odavali počast ubijenom mladiću. Okupili su se njegovi drugovi, kolege sa Medicinskog fakulteta, rodbina, roditelji zabrinuti za bezbednost svoje dece, profesori.

Okupljeni građani poručuju da su na protest došli sa zahtevom da se otkrije istina i sprovede pravda nad ubicama nedužnog mladica. Oni traže bezbednost za nedužne građane na ulicama Niša.

Nakon što je nekoliko stotina građana sinoć, paljenjem sveća odalo počast ubijenom Vuku, njegovi prijatelji, rođaci i kolege pozivali su na masovni protest, a poziv je objavljen na Fejsbuk stranici "Budimo Vukove oči i uši. Nek ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992 - 2014".

Sumnju u istražni tok povodom ovog ubistva izazavala je činjenica da je javnosti prvo bila predstavljena informacija da policija traga za dvojicom momaka od kojih je jedan sin poznatog niškog ugostitelja, a da se njegovo ime posle toga nije pojavljivalo među osumnjičenima.

Putem ove Fejsbuk strane, građani su pozvani na još jedan veliki skup zakazan u subotu, 15. februara, u podne, na Trgu kralja Milana, u samom centru Niša. Na skupu bi trebali da dođu organizovano ne samo građani Niša, već i okolnih gradova i opština iz cele Srbije.

Podsetimo, Vuk Stoiljković (22) ubijen je u ponedeljak uveče. Policija je s tim u vezi objavila zvanično saopštenje u kome se navodi da je uhapšen Dimitrije S. (20), osumnjičen da je Vuka 4 puta uboo nožem u vrat, stomak i grudi.


#   policija   ubistvo   protest   Medicinski fakultet   Vuk Stoiljković   park Svetog Save   studenti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima