Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Провалник силом натерао старицу да прогута шаку дијазепама

rssBookmark and Share

Врање 13.10.2014. ОК радио

Непознати разбојник упао је у недељу ујутру око седам сати у кућу Анкице Трајковић (61) у Врању у улици Радних бригада бб, код Специјалне школе, и уз претњу пиштољем од ње тражио новац.

Провалник силом натерао старицу да прогута шаку дијазепама

Пошто жена најпре није желела да каже где држи новац, он је силом, гурајући јој пилуле у уста, натерао да попије две кутије седатива.

Након тога, разбојник је пронашао око 1.000 евра и побегао.

Анкица је након шока који је доживела примљена на Ургентно одељење врањске Болнице. Према речима лекара, она је већ код куће повраћала, била је у свесном стању и након испирања желуца пуштена је кући.

- Одмарала сам док је кроз откључана врата улазио неки човек, и ја, мислећи да је то мој муж, уопште нисам реаговала, да бих тек онда видела непознатог човека који је притом био маскиран.

Устала сам у спаваћици и кренула према дневном боравку. Видела сам мушкарца са чарапом на глави смрзла сам се од страха.

Он је наишао на врата и ја сам му рекла “Сине мој, кажи шта хоћеш, прекјуче сам примила пензију немој ништа да ми тражиш шта имам ја ћу ти дати”.

Он је дрекнуо “тишина” и пружио ми је шаку лекова тражећи да их прогутам.

Рекао ми је “глићај, гутај” а није ми дао ни воду, а на столу је оставио пиштољ.

Нисам видела колико је таблета било у шаци, али на столу су остале две кутије “дијазепама” – прича Трајковићева.

Она каже да срећом није прогутала све таблете јер је успела је да их задржи у устима и грлу.

Према њеним речима, лопов је отворио први ормар на који је наишао. Ствари је избацио из ормара. Онда је, каже Трајковићева, лопов претресао јакне које су висиле у ормару, и нашао новац у џепу од тренерке, и то једну новчаницу од 500 и пет од по 100 евра.

- То су ми биле паре од отпремнине кад сам изашла у пензију. Чувала сам их за недај боже, зар нисам могла да их потрошим.

Разбојник је узео паре и побегао из куће. Потрчала сам за њим према ливади и Специјалној школи. Почела сам да запомажем, пала на степениште и некако дозвала ћерку која живи у кући поред наше.

Она је позвала полицију, обавестила оца и мужа, а ја сам завршила на Ургентном одељењу.

Лопову сам само очи видела. Могао да ме убије или пребије, ко зна шта је све могло да буде – прича узнемирена Анкица Трајковић.

Полиција у Врању интензивно ради на расветљавању случаја и откривању починиоца крађе.


#   Врање   разбојник   старица   провалник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима