Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Разјашњено зашто су дечаци скочили са бедема Тврђаве

rssBookmark and Share

Ниш 17.05.2018. Нишке вести (niskevesti.rs)

Велику пажњу јавности привукла је прича о дечацима који су скочили са бедема Тврђаве како би се спасили од групе момака која их је, без икаквог разлога, напала. Портал Нишке вести дошао је до информација шта се то догодило што је натерало четрнаестогодишње дечаке на овакав потез.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Родитељ једног од дечака открио је шта се заправо догодило у понедељак увече на тврђави, а преносе Нишке вести.

Наиме, дечаци узраста 2004. годиште су по завршетку рођендана у оближњој пицерији одлучили да се прошетају до бедема тврђаве, где су застали да направе заједничку фотографију. Њих седморица, иначе спортисти и угледни дечаци, застали су на једном месту погодном за сликање а онда је група момака, припадника ромске националности, почела да им добацује, што су они од почетка игнорисали.

„Пошто им нису прошле увреде и провокације, група момака старости од 16-17 година је одлучила да нападне дечаке и тада су једног од њих добро ударили док су другог промашили. Видели су наши клинци да је неко од њих чак извадио нож, тада су кренули да беже“ каже родитељ.

Додаје да се његов син са још једним својим другом успешно сакрио у жбуње, док су остали наставили да беже. Тада су Б.М. и У.Н. (14) такође скочили у оближњи жбун у намери да се сакрију међутим мислили су да ће их дочекати стабилно тло. Тек када су осетили како „лете“ схватили су да заправо падају са бедема тврђаве.

Нагњечење грудног коша код једног и повреда тртичне кости и ноге код другог дечака су последица овог немилог догађаја. „На сву срећу немају унутрашње повреде или преломе. Јутрос су пуштени са одељења интензивне неге.“ додаје родитељ једног од дечака.

Када су схватили шта се десило, момци који су их претходно гањали окупили су се око њих, и ваљда из страха ништа више нису предузимали. Онда је неко од дечака из нападнуте групе позвао своје родитеље да дођу по њих и када су то чули, починиоци су нестали у непознатом правцу.

Деца су потом сама дошла до центра града где су их покупили родитељи и одвезли их у Хитну помоћ.

Породице су се захвалиле дежурној лекарки Хитне помоћи која се заузела за њихову децу и до 4 сата ујутру вршила испитивања на скенеру како би утврдили да је све у реду.

Такође, до породица је стигла информација да је међу нападачима била и тројка која је касније те ноћи изазвала инцидент са таксистима, међутим Нишким Вестима ову информацију нису потврдили из ПУ Ниш.

Најважније је да су деца добро, а како ће се овај догађај даље одвијати, остаје на надлежним органима.


#   Ниш   Клинички центар Ниш   повреде   ПУ Ниш   Нишка тврђава   скок   Нишке вести   дечаци   бедем
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима