Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шест година касније откривен убица власника мењачнице

rssBookmark and Share

14.07.2013. Izvor: Telegraf Foto: FoNet

Нишлија Марко Савић (34) сумњичи се да је 29. јуна 2007. године ликвидирао власника нишке мењачнице "Данако" Небојшу Јовановића.

Шест година касније откривен убица власника мењачнице

Јовановић је убијен наочиглед своје супруге испред куће у улици Божидара Аџије, када је кренуо на посао, а претпоставља се да је мотив злочина пљачка, јер је са собом носио торбу са новцем, наводи ''Телеграф.рс''.

Савић се налази у притвору где чека поновљено суђење за пуцњаву у Мокрањчевој улици где је 26. априла 2008. године убијен Марко Павловић (22) а тешко рањен његов брат Мирослав.

''Упорно смо радили на том случају, годинама смо сумњали на Савића као извршиоца али смо сада успели да обезбедимо довољно доказа како бисмо могли да поднесемо кривичну пријаву против њега'', изјавио је неименовани извор близак истрази за тај портал.

Због тешког убиства у покушају и недозвољеног држања ватреног оружја, како је тужилаштво квалификовало овај догадјај, Савић и његов пријатељ Душан Кузмановић су пре две године неправоснажно осуђени на по 31 годину затвора, док су због помагања у извршењу кривичног дела на по три године затвора осуђени Александар Марјановић, Милош Михајловић, Александар Анђелковић и Марко Младеновић.

Савићу, Михајловићу и Анђелковићу је суђено у одсуству, јер су били у бекству у иностранству али су сви испоручени Србији по потерници Интерпола. Ову пресуду је прошле године укинуо Апелациони суд у Нишу, после чега је враћена на поновно разматрање Вишем суду у Нишу.


#   апелациони суд   Марко Младеновић   6. април   Марко Павловић   Милош Михајловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима