Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šest godina kasnije otkriven ubica vlasnika menjačnice

rssBookmark and Share

14.07.2013. Izvor: Telegraf Foto: FoNet

Nišlija Marko Savić (34) sumnjiči se da je 29. juna 2007. godine likvidirao vlasnika niške menjačnice "Danako" Nebojšu Jovanovića.

Šest godina kasnije otkriven ubica vlasnika menjačnice

Jovanović je ubijen naočigled svoje supruge ispred kuće u ulici Božidara Adžije, kada je krenuo na posao, a pretpostavlja se da je motiv zločina pljačka, jer je sa sobom nosio torbu sa novcem, navodi ''Telegraf.rs''.

Savić se nalazi u pritvoru gde čeka ponovljeno suđenje za pucnjavu u Mokranjčevoj ulici gde je 26. aprila 2008. godine ubijen Marko Pavlović (22) a teško ranjen njegov brat Miroslav.

''Uporno smo radili na tom slučaju, godinama smo sumnjali na Savića kao izvršioca ali smo sada uspeli da obezbedimo dovoljno dokaza kako bismo mogli da podnesemo krivičnu prijavu protiv njega'', izjavio je neimenovani izvor blizak istrazi za taj portal.

Zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja vatrenog oružja, kako je tužilaštvo kvalifikovalo ovaj dogadjaj, Savić i njegov prijatelj Dušan Kuzmanović su pre dve godine nepravosnažno osuđeni na po 31 godinu zatvora, dok su zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela na po tri godine zatvora osuđeni Aleksandar Marjanović, Miloš Mihajlović, Aleksandar Anđelković i Marko Mladenović.

Saviću, Mihajloviću i Anđelkoviću je suđeno u odsustvu, jer su bili u bekstvu u inostranstvu ali su svi isporučeni Srbiji po poternici Interpola. Ovu presudu je prošle godine ukinuo Apelacioni sud u Nišu, posle čega je vraćena na ponovno razmatranje Višem sudu u Nišu.


#   apelacioni sud   Marko Mladenović   6. april   Marko Pavlović   Miloš Mihajlović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima