Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Симоновић осудио бацање сузавца

rssBookmark and Share

Ниш 22.04.2012. Izvor : Agencije |

Градоначелник Ниша Милош Симоновић најоштрије је осудио бацање сузавца на ромски бенд "Кал" у једном од нишких клубова, окаракерисавши га као „безумни напад“ и апеловао на надлежне да што пре нападача приведу правди.

Симоновић осудио бацање сузавца

"Градоначелник Ниша осуђује сваку врсту дискриминације, претње и увреде упућене припадницима националних мањина", наведено је у саопштењу за медије.

Симоновић истиче да у времену када се читав свет суочава са економском кризом мора пронаћи начин да помажемо једни другима и имати разумијевања једни за друге, поштујући људска и мањинска права, као и културне и верске вредности свих националних мањина.


"Град Ниш учиниће све да степен толеранције и поштовања различитости буде на највишем нивоу и да грађани Ниша наставе да негују добре односе са представницима националних мањина", наводи се у саопштењу.

Реаговање градоначелника Ниша уследило је, након што је синоћ пола сата иза помоћи на концерту популарног ромског бенда "Кал" у клубу "Фидбек" у центру Ниша, за сада непознати нападач бацио сузавац. У инциденту је једна особа задобила лакше телесне повреде.


#   Ниш   градоначелник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима