Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Simonović osudio bacanje suzavca

rssBookmark and Share

Niš 22.04.2012. Izvor : Agencije |

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović najoštrije je osudio bacanje suzavca na romski bend "Kal" u jednom od niških klubova, okarakerisavši ga kao „bezumni napad“ i apelovao na nadležne da što pre napadača privedu pravdi.

Simonović osudio bacanje suzavca

"Gradonačelnik Niša osuđuje svaku vrstu diskriminacije, pretnje i uvrede upućene pripadnicima nacionalnih manjina", navedeno je u saopštenju za medije.

Simonović ističe da u vremenu kada se čitav svet suočava sa ekonomskom krizom mora pronaći način da pomažemo jedni drugima i imati razumijevanja jedni za druge, poštujući ljudska i manjinska prava, kao i kulturne i verske vrednosti svih nacionalnih manjina.


"Grad Niš učiniće sve da stepen tolerancije i poštovanja različitosti bude na najvišem nivou i da građani Niša nastave da neguju dobre odnose sa predstavnicima nacionalnih manjina", navodi se u saopštenju.

Reagovanje gradonačelnika Niša usledilo je, nakon što je sinoć pola sata iza pomoći na koncertu popularnog romskog benda "Kal" u klubu "Fidbek" u centru Niša, za sada nepoznati napadač bacio suzavac. U incidentu je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede.


#   Niš   gradonačelnik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima