Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скупоцене томпусе крио испод лежаја у кабини камиона

rssBookmark and Share

Сурдулица 04.11.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом на граничном прелазу Стрезимировци 3.новембра 2020. године, спречили покушај једног возача камиона да на Запад прокријумчари 500 томпуса кријући их испод лежаја у камионској кабини и у простору за алат.

Скупоцене томпусе крио испод лежаја у кабини камиона

Овај необичан случај је откривен када је током преподнева на ред за редовну царинску контролу на улазу у земљу пристигао камион бугарских регистарских ознака.

Реч је о камиону који се користи за превоз аутомобила, по које је возач из Бугарске и кренуо у Немачку и Италију.

На питање цариника да ли има нешто да пријави, 46-годишњи возач је рекао да нема ништа, али је детаљна контрола коју су спровели цариници и полицајци дематовала његове речи.

Наиме, чим је почео преглед кабине, осетио се ароматичан мирис цигара, које су убрзо и откривене испод возачевог лежаја. На том месту било је поређано 13 кеса пуних томпуса разних робних марки ''Cohiba'', ''Montecristo'', ''Trinidad'' и ''Julieta''.

Потом је још 7 паковања егзотичних цигара пронађено испод алата у посебној прегради намењеној за његово одлагање.

Највише је било томпуса марке ''Cohiba'' чак 148 комада, потом 250 комада томпуса ''Montecristo'', 50 комада томпуса марке ''Trinidad'' и 50 комада цигара марке ''Julieta''.

Како је у камиону укупно пронађено 498 томпуса чија је вредност процењена на нешто више од 8.000 евра, што прелази трећину вредности камиона, и возило је привремено задржано до окончања поступка, као и 4 канистера са око 100 литара нафте које возач такође није пријавио, а превозио их је у приколици.


#   Сурдулица   цигарете   царина   Бугарска   Гранични прелаз   Стрезимировци   томпус цигара
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима