Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спречена трговина људима

rssBookmark and Share

10.08.2012. Autor : RTS

Врањска полиција поднела кривичну пријаву против Фитима Ј. и Ејупа С. и још једног малолетника из Прешева осумњичених да су организовали превоз и смештај за девет Авганистанаца који су илегално из Македоније ушли у Србију.

Спречена трговина људима

Полиција у Врању поднела је кривичну пријаву против Фитима Ј.(23) и Ејупа С. (19) из Прешева, осумњичених да су са још једним малолетником из Прешева организовали превоз и смештај за девет држављана Авганистана који су илегално прешли границу са Македонијом, саопштила је врањска полиција.

Њих двојица осумњичени су да су 7. августа у прешевском селу Трнава, организовали смештај и транспорт за девет држављана Авганистанаца које је требало да превезу до Бујановца, али их је полиција спречила у томе.

Тужилаштво је поднело захтев за истрагу, а осумњичени Фитим Ј. И Ејуп С. приведени су истражном судији Основног суда у Врању, који им је одредио притвор до месец дана.

Против малолетника који им је помагао у организацији биће поднета кривична пријава Вишем јавном тужилаштву у Врању.

Страни држављани су, уз захтев за покретање прекршајног поступка приведени судији Прекршајног суда у Прешеву који им је одредио казну затвора од по десет дана и забрану уласка у Србију наредних годину дана.


#   полиција   кривична пријава
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима