Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sprečena trgovina ljudima

rssBookmark and Share

10.08.2012. Autor : RTS

Vranjska policija podnela krivičnu prijavu protiv Fitima J. i Ejupa S. i još jednog maloletnika iz Preševa osumnjičenih da su organizovali prevoz i smeštaj za devet Avganistanaca koji su ilegalno iz Makedonije ušli u Srbiju.

Sprečena trgovina ljudima

Policija u Vranju podnela je krivičnu prijavu protiv Fitima J.(23) i Ejupa S. (19) iz Preševa, osumnjičenih da su sa još jednim maloletnikom iz Preševa organizovali prevoz i smeštaj za devet državljana Avganistana koji su ilegalno prešli granicu sa Makedonijom, saopštila je vranjska policija.

Njih dvojica osumnjičeni su da su 7. avgusta u preševskom selu Trnava, organizovali smeštaj i transport za devet državljana Avganistanaca koje je trebalo da prevezu do Bujanovca, ali ih je policija sprečila u tome.

Tužilaštvo je podnelo zahtev za istragu, a osumnjičeni Fitim J. I Ejup S. privedeni su istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju, koji im je odredio pritvor do mesec dana.

Protiv maloletnika koji im je pomagao u organizaciji biće podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Strani državljani su, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka privedeni sudiji Prekršajnog suda u Preševu koji im je odredio kaznu zatvora od po deset dana i zabranu ulaska u Srbiju narednih godinu dana.


#   policija   krivična prijava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima