Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Спречено кријумчарење 355 килограма резаног дувана

rssBookmark and Share

Наис 30.09.2014. Танјуг

Цариници су јутрос, приликом дубинске контроле ауто-пута Београд-Ниш, спречили још један покушај кријумчарења 355 килограма резаног дувана, који је у земљу ушао без икакве документације.

Спречено кријумчарење 355 килограма резаног дувана

Како се наводи у саопштењу Управе царина, возило курирске службе у коме су се налазиле пошиљке које је требало да буду допремљене из Београда у Ниш, заустављено је код наплатне рампе Наис, преноси.

Возач је тврдио да не зна шта се све у возилу налази, а цариници су одлучили да обаве детаљну контролу.

Том приликом су међу мноштвом кутија у којима су се налазиле чарапе и техничка роба, открили и 23 кутије у којима је било сакривено 355 килограма резаног дувана.

Против возача је покренут прекршајни поступак, док је дуван привремено задржан.

Како се додаје у саопштењу, дубинске контроле омогућавају цариницима да контролу обављају како на граници, тако и унутар земље, што значи да ако се и деси да нешто илегално уђе у земљу, не значи да ће стићи до крајњег одредишта.

Иначе, пре неколико дана, 23. септембра, цариници су на граничном прелазу Ђердап ка Румунији, у аутомобилу марке "крајслер", бугарских регистарских ознака, открили 230 боксова (46.000 комада) цигарета - 150 боксова цигарета марке "бонд" без акцизних маркица и 80 боксова "монтеа" са акцизним маркицама Црне Горе.

Аутомобилом је управљао румунски држављанин који је путовао ка Румунији са још два сапутника, такође румунским држављанима.

Иначе, тај аутомобил се више пута појављивао на граничном прелазу, што су цариници пратили и захваљујући томе су се одлучили за детаљан преглед.

Сумња да се у возилу налази кријумчарена роба ускоро је потврђена када је пронађена сакривена роба - цигарете "бонд" и "монте", које су се налазиле у поду возила, у специјално израђеном дуплом дну, такозваном бункеру који се налазио иза задњег браника.

Бункер је био подељен на четири дела и једини начин да се до њега дође је био да се брусилицом исече лим који је прекривао целу ширину браника.

Цигарете су одузете, а против румунског држављанина ће бити поднета кривична пријава због кријумчарења и недозвољеног промета акцизних производа.


#   Наис   кријумчарење   Управа царина   кривична пријава   дуван   техничка роба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима