Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шта се све кријумчари уочи 8. марта

rssBookmark and Share

Ниш 09.03.2018. Јужна Србија Инфо

8. март добар празник за трговину види се и по царинским запленама, у којима доминирају парфеми и женска гардероба. Цариници су током претходна два дана, приликом дубинске контроле код Ниша и на граничном прелазу Градина запленили велику количину разне непријављене робе међу којом је највише текстила и парфема намењених лепшем полу.

Шта се све кријумчари уочи 8. марта

Парфеми су ипак били најбројнији у прекршају откривеном на прелазу Градина 6. марта 2018. године, када су цариници поред 60 парфема запленили и бројну другу робу (патике, мајице, фармерке и хаљине).

Прекршај је откривен на улазу у земљу, када је детаљно прегледан аутомобил новопазарских регистарских ознака, којим су путовала двојица српских држављана. На уобучајено питање цариника, шта има да пријави, возач је рекао да има двадесетак мајица у гепеку. Кесе са поменутим мајицама извадио је из простора предвиђеног за резервни точак и показао их царинику.

Међутим, у унутрашњости аутомобила налазило се све оно што путници нису пријавили: бројне  фармерке, хаљине и патике, као и више од 200 шнала за каишеве и преко 60 различитих парфема.

Tоком дубинске контроле на ауто-путу, 6. марта 2018. године, откривен је и камион курирске службе шабачких регистарских ознака пун разне непријављене робе. Камион је ка Нишу долазио из правца Београда, а у њему се налазило скоро 50 кг кафе „амигос“, око 30 пари тренерки „адидас“ и „најк“, 10 апарата за варење и брусилица, машина за полирање, неколико кухињских сетова посуђа и „сони“ телевизор.


#   Ниш   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   Дан жена
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима