Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Старица се бацила са терасе

rssBookmark and Share

06.06.2011.

До­бри­ла Игру­ти­но­вић (76) из се­ла Ви­со­ка у кур­шу­млиј­ској оп­шти­ни, шти­ће­ни­ца До­ма за не­гу ста­рих ли­ца, за­до­би­ла је те­шке по­вре­де по­сле ско­ка са те­ра­се пр­вог спра­ва ове уста­но­ве. Не­срећ­на ста­ри­ца је по­ку­ша­ла да из­вр­ши са­мо­у­би­ство у ју­тар­њим са­ти­ма, не­што по­сле се­дам ча­со­ва.

Старица се бацила са терасе

ПРО­КУ­ПЉЕ –– Ни­шта ни­је ука­зи­ва­ло на то да ће не­срећ­на же­на ско­чи­ти са те­ра­се. Са­мо пет­на­е­стак ми­ну­та пре ско­ка, чи­ста­чи­ца је по­спре­ми­ла ње­ну со­бу и, ка­ко ми је пре­не­ла, же­на се по­на­ша­ла уоби­ча­је­но. По­што нам је пор­тир ја­вио да се же­на ба­ци­ла са те­ра­се сво­је со­бе, од­мах смо са де­жур­ним ле­ка­ром по­тр­ча­ли ка ме­сту не­сре­ће. Ука­за­на јој је пр­ва по­моћ, а Хит­на по­моћ, ко­ју смо у ме­ђу­вре­ме­ну по­зва­ли, сти­гла је бу­квал­но за не­ко­ли­ко ми­ну­та и она је пре­ба­че­на у про­ку­пач­ку бол­ни­цу са те­шким по­вре­да­ма – ис­ти­че ди­рек­тор до­ма Ми­ро­слав Спа­сић, ко­ји на­по­ми­ње да је про­ку­пач­ки Дом за не­гу ста­рих ли­ца уста­но­ва отво­ре­ног ти­па и да шти­ће­ни­ца Игру­ти­но­вић ни­је има­ла пси­хич­ких про­бле­ма.

– Би­ла је ја­ко ко­му­ни­ка­тив­на, а осим сла­би­јег ви­да на јед­ном оку и ко­ри­шће­ња шта­ка, озбиљ­ни­јих здрав­стве­них про­бле­ма ни­је има­ла. До­бри­ла је у на­шој уста­но­ви 14 го­ди­на и би­ла је углав­ном ве­се­ла же­на. Бли­же род­би­не ни­је има­ла, осим не­ких се­ста­ра у ино­стран­ству, та­ко да је го­то­во ни­ко ни­је по­се­ћи­вао – об­ја­шња­ва ди­рек­тор, на­по­ми­њу­ћи да се сли­чан слу­чај до­го­дио пре 18 го­ди­на, ка­да је јед­на шти­ће­ни­ца та­ко­ђе ско­чи­ла са те­ра­се у дво­ри­ште ин­сти­ту­та.

Ина­че, ме­ђу 130 шти­ће­ни­ка ове уста­но­ве има и пси­хич­ки обо­ле­лих и та­ко­зва­них за­ви­сних бо­ле­сни­ка ко­ји се на­ла­зе у ста­ци­о­нар­ном де­лу уста­но­ве под стал­ним над­зо­ром и не­гом осо­бља. Због то­га над­ле­жни у уста­но­ви од­ба­цу­ју од­го­вор­ност за не­сре­ћу.

Сло­ми­ла ре­бра и кук

У про­ку­пач­кој бол­ни­ци ис­ти­чу да је До­бри­ла Игру­ти­но­вић до­пре­мље­на са се­риј­ским пре­ло­мом се­дам ре­ба­ра и ку­ка, због че­га је по­сле ука­за­не нео­п­ход­не по­мо­ћи пре­ба­че­на на Хи­рур­шку кли­ни­ку у Ни­шу. Ме­ђу­тим, по не­зва­нич­ним са­зна­њи­ма не­срећ­на же­на се то­ком да­на осве­сти­ла и на­ла­зи се ван жи­вот­не опа­сно­сти.


#   старица
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима