Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Starica se bacila sa terase

rssBookmark and Share

06.06.2011.

Do­bri­la Igru­ti­no­vić (76) iz se­la Vi­so­ka u kur­šu­mlij­skoj op­šti­ni, šti­će­ni­ca Do­ma za ne­gu sta­rih li­ca, za­do­bi­la je te­ške po­vre­de po­sle sko­ka sa te­ra­se pr­vog spra­va ove usta­no­ve. Ne­sreć­na sta­ri­ca je po­ku­ša­la da iz­vr­ši sa­mo­u­bi­stvo u ju­tar­njim sa­ti­ma, ne­što po­sle se­dam ča­so­va.

Starica se bacila sa terase

PRO­KU­PLjE –– Ni­šta ni­je uka­zi­va­lo na to da će ne­sreć­na že­na sko­či­ti sa te­ra­se. Sa­mo pet­na­e­stak mi­nu­ta pre sko­ka, či­sta­či­ca je po­spre­mi­la nje­nu so­bu i, ka­ko mi je pre­ne­la, že­na se po­na­ša­la uobi­ča­je­no. Po­što nam je por­tir ja­vio da se že­na ba­ci­la sa te­ra­se svo­je so­be, od­mah smo sa de­žur­nim le­ka­rom po­tr­ča­li ka me­stu ne­sre­će. Uka­za­na joj je pr­va po­moć, a Hit­na po­moć, ko­ju smo u me­đu­vre­me­nu po­zva­li, sti­gla je bu­kval­no za ne­ko­li­ko mi­nu­ta i ona je pre­ba­če­na u pro­ku­pač­ku bol­ni­cu sa te­škim po­vre­da­ma – is­ti­če di­rek­tor do­ma Mi­ro­slav Spa­sić, ko­ji na­po­mi­nje da je pro­ku­pač­ki Dom za ne­gu sta­rih li­ca usta­no­va otvo­re­nog ti­pa i da šti­će­ni­ca Igru­ti­no­vić ni­je ima­la psi­hič­kih pro­ble­ma.

– Bi­la je ja­ko ko­mu­ni­ka­tiv­na, a osim sla­bi­jeg vi­da na jed­nom oku i ko­ri­šće­nja šta­ka, ozbilj­ni­jih zdrav­stve­nih pro­ble­ma ni­je ima­la. Do­bri­la je u na­šoj usta­no­vi 14 go­di­na i bi­la je uglav­nom ve­se­la že­na. Bli­že rod­bi­ne ni­je ima­la, osim ne­kih se­sta­ra u ino­stran­stvu, ta­ko da je go­to­vo ni­ko ni­je po­se­ći­vao – ob­ja­šnja­va di­rek­tor, na­po­mi­nju­ći da se sli­čan slu­čaj do­go­dio pre 18 go­di­na, ka­da je jed­na šti­će­ni­ca ta­ko­đe sko­či­la sa te­ra­se u dvo­ri­šte in­sti­tu­ta.

Ina­če, me­đu 130 šti­će­ni­ka ove usta­no­ve ima i psi­hič­ki obo­le­lih i ta­ko­zva­nih za­vi­snih bo­le­sni­ka ko­ji se na­la­ze u sta­ci­o­nar­nom de­lu usta­no­ve pod stal­nim nad­zo­rom i ne­gom oso­blja. Zbog to­ga nad­le­žni u usta­no­vi od­ba­cu­ju od­go­vor­nost za ne­sre­ću.

Slo­mi­la re­bra i kuk

U pro­ku­pač­koj bol­ni­ci is­ti­ču da je Do­bri­la Igru­ti­no­vić do­pre­mlje­na sa se­rij­skim pre­lo­mom se­dam re­ba­ra i ku­ka, zbog če­ga je po­sle uka­za­ne neo­p­hod­ne po­mo­ći pre­ba­če­na na Hi­rur­šku kli­ni­ku u Ni­šu. Me­đu­tim, po ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma ne­sreć­na že­na se to­kom da­na osve­sti­la i na­la­zi se van ži­vot­ne opa­sno­sti.


#   starica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima