Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Старицама откидали минђуше са ушију!

rssBookmark and Share

14.02.2013. Izvor: Telegraf

- Човек ми је стајао иза леђа и притискао ме. Кажем му: "Шта ми радиш, јеси ли ти нека будала"? Још јаче ме стегао, али сам успела некако да га ударим песницом - каже Јелисавета Стојичић (82).

Старицама откидали минђуше са ушију!
Александар К. (39) и Бојан М. (20) обојица из Ниша осумњичени су да су нападали старије жене и са ушију им скидали минђуше.

Како је саопштила нишка полиција, први напад се догодио 3. фебруара у улици Вељка Миљковића у Нишу, где су двојица разбојника отели минђуше једној шездесетогодишњој жени.

Само два дана касније, улици Драгише Цветковића, лопови су пресрели осамдесетдвогодишњу Јелисавету Стојичић, којој су стргли минђуше са ушију и том приликом је повредили због чега јој је пружена помоћ у Војној болници у Нишу.

Јелисавета Стојичић каже да не може да верује да је нападнута усред бела дана и то испред зграде у којој живи.

- Прилазила сам згради у којој станујем када сам угледала двојицу млађих мушкараца који су стајали у близини. Ништа нисам слутила, док нисам осетила нечији стисак око главе. Човек ми је стајао иза леђа и притискао ме свом силином. Ја му кажем: “Шта ми радиш, јеси ли ти нека будала”? Није ми ништа одговорио него ме још јаче стегао, али сам некако успела да га ударим песницом – прича престрављена старица.

Међутим, додаје она, нападач је није пуштао, а онда је осетила ужасан бол, када јој је искидао минђушу.

- Затим ме је одбацио на степениште, па су и он и овај други што је чувао стражу, побегли. Вриштала сам: “Упомоћ, лопови”. Чула ме је ћерка која је била у стану, па су ме довели кући – каже она.

Бака додаје да од како јој се то десило не сме више да изађе из стана.

- Жао ми је тих минђуша, носила сам их тридесетак година, а добила сам их од куме на поклон. Полиција ми је јавила да су разбојници ухваћени, па ми је сад мало лакше. Могла сам да погинем, како су ме бацили на степенице, да сам ударила главом не бих мрднула – каже Јелисавета.

Њена ћерка Зора Младеновић објашњава да је Јелисавета завршила у болници где јој је уво ушивено.

- Чим смо је довели кући позвали смо полицију, а они су са собом довели хитну помоћ. Мајка је много крварила јер је дијабетичар, па смо је пребацили у болницу. Тамо су јој ушили уво, али је преживела и велики стрес. Има болове по целом телу јер је ударила свом снагом од бетон, када су је гурнули, али добро је да није погинула – каже Младеновићева.

Полиција је саопштила да је обојици осумњичених за разбојништво и дрску крађу одређено полицијско задржавање до 48 сати након чега ће бити приведени истражном судији.


#   полиција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима