Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Staricama otkidali minđuše sa ušiju!

rssBookmark and Share

14.02.2013. Izvor: Telegraf

- Čovek mi je stajao iza leđa i pritiskao me. Kažem mu: "Šta mi radiš, jesi li ti neka budala"? Još jače me stegao, ali sam uspela nekako da ga udarim pesnicom - kaže Jelisaveta Stojičić (82).

Staricama otkidali minđuše sa ušiju!
Aleksandar K. (39) i Bojan M. (20) obojica iz Niša osumnjičeni su da su napadali starije žene i sa ušiju im skidali minđuše.

Kako je saopštila niška policija, prvi napad se dogodio 3. februara u ulici Veljka Miljkovića u Nišu, gde su dvojica razbojnika oteli minđuše jednoj šezdesetogodišnjoj ženi.

Samo dva dana kasnije, ulici Dragiše Cvetkovića, lopovi su presreli osamdesetdvogodišnju Jelisavetu Stojičić, kojoj su strgli minđuše sa ušiju i tom prilikom je povredili zbog čega joj je pružena pomoć u Vojnoj bolnici u Nišu.

Jelisaveta Stojičić kaže da ne može da veruje da je napadnuta usred bela dana i to ispred zgrade u kojoj živi.

- Prilazila sam zgradi u kojoj stanujem kada sam ugledala dvojicu mlađih muškaraca koji su stajali u blizini. Ništa nisam slutila, dok nisam osetila nečiji stisak oko glave. Čovek mi je stajao iza leđa i pritiskao me svom silinom. Ja mu kažem: “Šta mi radiš, jesi li ti neka budala”? Nije mi ništa odgovorio nego me još jače stegao, ali sam nekako uspela da ga udarim pesnicom – priča prestravljena starica.

Međutim, dodaje ona, napadač je nije puštao, a onda je osetila užasan bol, kada joj je iskidao minđušu.

- Zatim me je odbacio na stepenište, pa su i on i ovaj drugi što je čuvao stražu, pobegli. Vrištala sam: “Upomoć, lopovi”. Čula me je ćerka koja je bila u stanu, pa su me doveli kući – kaže ona.

Baka dodaje da od kako joj se to desilo ne sme više da izađe iz stana.

- Žao mi je tih minđuša, nosila sam ih tridesetak godina, a dobila sam ih od kume na poklon. Policija mi je javila da su razbojnici uhvaćeni, pa mi je sad malo lakše. Mogla sam da poginem, kako su me bacili na stepenice, da sam udarila glavom ne bih mrdnula – kaže Jelisaveta.

Njena ćerka Zora Mladenović objašnjava da je Jelisaveta završila u bolnici gde joj je uvo ušiveno.

- Čim smo je doveli kući pozvali smo policiju, a oni su sa sobom doveli hitnu pomoć. Majka je mnogo krvarila jer je dijabetičar, pa smo je prebacili u bolnicu. Tamo su joj ušili uvo, ali je preživela i veliki stres. Ima bolove po celom telu jer je udarila svom snagom od beton, kada su je gurnuli, ali dobro je da nije poginula – kaže Mladenovićeva.

Policija je saopštila da je obojici osumnjičenih za razbojništvo i drsku krađu određeno policijsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti privedeni istražnom sudiji.


#   policija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima