Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Шумари из Лесковца злоупотребили службени положај

rssBookmark and Share

Лесковац 05.04.2011. Душан Коцић

Сумња се да су М. К. и Г. М. крајем 2011 године, злоупотребом положаја омогућили Н. С. из Лесковца да изврши сечу шуме којом газдује ово предузеће без плаћања одговарајуће новчане накнаде

Шумска секција у Лесковцу
Шумска секција у Лесковцу

ЛЕСКОВАЦ - Полиција у Лесковцу је Основном јавном тужилаштву поднела кривичну пријаву против М. К. (1952), Г. М. (1966), и Н. Ј. (1973) из Лесковца, шумара у ЈП Србија шуме, Београд, шумска секција у Лесковцу због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

Сумња се да су М. К. и Г. М. крајем 2011 године, злоупотребом положаја омогућили Н. С. из Лесковца да изврши сечу шуме којом газдује ово предузеће без плаћања одговарајуће новчане накнаде. Исти су за посечену дрвну масу издавали пропратнице са неистинитим садржајем које су оверили шумарским жигом.

Такође Н. Ј. је злоупотребио службени положај јер није предузео службене радње прописане законом према Д. Ј. из Лесковца кога је септембра 2010 године затекао у бесправној сечи државне шуме, нити је о томе обавестио надлежне органе овог јавног предузећа.

 

 

 


#   Лесковац   полиција   злоупотреба службеног положаја   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима