Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šumari iz Leskovca zloupotrebili službeni položaj

rssBookmark and Share

Leskovac 05.04.2011. Dušan Kocić

Sumnja se da su M. K. i G. M. krajem 2011 godine, zloupotrebom položaja omogućili N. S. iz Leskovca da izvrši seču šume kojom gazduje ovo preduzeće bez plaćanja odgovarajuće novčane naknade

Šumska sekcija u Leskovcu
Šumska sekcija u Leskovcu

LESKOVAC - Policija u Leskovcu je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv M. K. (1952), G. M. (1966), i N. J. (1973) iz Leskovca, šumara u JP Srbija šume, Beograd, šumska sekcija u Leskovcu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da su M. K. i G. M. krajem 2011 godine, zloupotrebom položaja omogućili N. S. iz Leskovca da izvrši seču šume kojom gazduje ovo preduzeće bez plaćanja odgovarajuće novčane naknade. Isti su za posečenu drvnu masu izdavali propratnice sa neistinitim sadržajem koje su overili šumarskim žigom.

Takođe N. J. je zloupotrebio službeni položaj jer nije preduzeo službene radnje propisane zakonom prema D. J. iz Leskovca koga je septembra 2010 godine zatekao u bespravnoj seči državne šume, niti je o tome obavestio nadležne organe ovog javnog preduzeća.

 

 

 


#   Leskovac   policija   zloupotreba službenog položaja   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima