Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тело мртве Бугарке 15 дана чами у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 08.03.2013. Izvor: Alo

Тело Ангелинке Дончев (72) већ две недеље стоји у болничкој капели у Нишу, а спор српског и бугарског фонда здравствене заштите прети да прерасте у дипломатски скандал.

Тело мртве Бугарке 15 дана чами у Нишу
Иако је од последица саобраћајног удеса преминула у Клиничком центру у Нишу, још пре две недеље, тело бугарске држављанке Ангелинке Дончев (72) још увек се налази у болничкој капели због огромнг неплаћеног рачуна за трошкове лечења, обдукције и чувања леша, који премашује 700.000 динара.

Старица није имала потомство ни породицу, а у бугарском конзулату у Нишу кажу да још немају потврду да је српски фонд здравствене заштите контактирао са бугарским у вези са намрењем трошкова, па Дончева не може да буде враћена у њену матичну држава и сахрањена.

Несрећна старица настрадала је 21. јануара током боравка у Нишу, код Железничке станице, када је на њу аутомобилом налетео таксиста, наневши јој тешке телесне повреде, због којих је хитно хоспитализована. Лекари КЦ Ниш месец дана су се борили да јој спасе живот.

Након констатоване смрти, тело је 23. фебруара упућено у болничку капелу, па на обдукцију, одакле је враћено у капелу, а будући да старица није имала српско осигурање, болнички рачун достигао је астрономски износ.


#   Ниш   тело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима