Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Telo mrtve Bugarke 15 dana čami u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 08.03.2013. Izvor: Alo

Telo Angelinke Dončev (72) već dve nedelje stoji u bolničkoj kapeli u Nišu, a spor srpskog i bugarskog fonda zdravstvene zaštite preti da preraste u diplomatski skandal.

Telo mrtve Bugarke 15 dana čami u Nišu
Iako je od posledica saobraćajnog udesa preminula u Kliničkom centru u Nišu, još pre dve nedelje, telo bugarske državljanke Angelinke Dončev (72) još uvek se nalazi u bolničkoj kapeli zbog ogromng neplaćenog računa za troškove lečenja, obdukcije i čuvanja leša, koji premašuje 700.000 dinara.

Starica nije imala potomstvo ni porodicu, a u bugarskom konzulatu u Nišu kažu da još nemaju potvrdu da je srpski fond zdravstvene zaštite kontaktirao sa bugarskim u vezi sa namrenjem troškova, pa Dončeva ne može da bude vraćena u njenu matičnu država i sahranjena.

Nesrećna starica nastradala je 21. januara tokom boravka u Nišu, kod Železničke stanice, kada je na nju automobilom naleteo taksista, nanevši joj teške telesne povrede, zbog kojih je hitno hospitalizovana. Lekari KC Niš mesec dana su se borili da joj spase život.

Nakon konstatovane smrti, telo je 23. februara upućeno u bolničku kapelu, pa na obdukciju, odakle je vraćeno u kapelu, a budući da starica nije imala srpsko osiguranje, bolnički račun dostigao je astronomski iznos.


#   Niš   telo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima