Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тешко повређен електричар

rssBookmark and Share

06.10.2012. Autor: Agencije

Електромонтер лесковачке "Електродистрибуције" задобио је данас опекотине руке у серији експлозија на електричним бројилима током провере пријаве да се у згради са више станова краде струја.

Тешко повређен електричар

Несрећа се десила поподне у улици Радоја Домановића у центру Лесковца, на улазу двоспратне зграде, назване "Кукарева кућа".

"У моменту када сам затварао орман са електричним бројилима, избио је велики пламен и екслозија која ми је опекла руку до лакта и бацила ме на под, а потом је наредних 15 мунута пуцало, горело и димило на све стране", испричао је Иван Филиповић (47) који је пуштен кући пошто му је у Ургетном центру указана помоћ.

Његов колега Горан Игњатовић који је са још двојицом електричара проверавао инсталације по становима, казао је да је постојала опасаност да се запали цела кућа.

"На спрату смо били са станариам куће, међу којима је било и деце, а нисмо могли да изађемо јер је све било пуно дима и пламена", испричао је Игњатовић.

Трагедију су спречиле њихове друге колеге из "Електродистрибуције", које су искљуциле струју у том крају, а ватру су угасили ватрогасци. Филиповић је казао да је до прве варнице највероватније дошло када је услед промаје, нека од "лицни" дошла у додир са голим бакарним шинама.


#   инсталације
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима