Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тражио од газде плату, добио батине

rssBookmark and Share

Лесковац 24.11.2015.

Радник “Багдала инвест” из Лесковца тврди да је од власника те грађевинске фирме добио батине од којих се онесвестио, али послодавац негира оптужбе и вели да га није ни пипнуо.
Случај испитује полиција.

Тражио од газде плату, добио батине

Зоран Стојановић (40), са два инфаркта и уграђеним стентом, је радио на црно четири месеца као багериста на утовару земље за израду опекарских производа. Батине је добио на Аранђеловдану у канцеларији свог послодавца око 16.30 сати, у присуству другог радника А.Ђ.

“Ошамарио ме је три до четири пута по лицу, зграбио ме за врат и главу ми ударио о зид. Колега је стао између нас, али га је газда одгурнуо, и наставио песницама да ме удара по бубрезима док нисма пао. Гушио сам се и маглило ми се. Покушао сам да из торбе извучем нитроглицерин, али ми је отео торбу и бацио је. Потом сам се онесвестио. Следеће чега се сећам је хладна вода по лицу”, прича човек, који повремним пословима код грађевинара издржава супругу и троје деце.

Лекарско уверење
У лекарским налазима стоји да је Стојановић задобио лакше повреде у виду нагњечења главе, са црвенилом и крвним подливима у слепоочном пределу обе стране и да је имао стресогени доживљај.

Инциденту је предходила одлука четворце радника да сат раније напусте радно место због славе. Сат касније Стојановића је позвао послодавац да му исплати заостале дневнице око 40.000 динара. Уместо плате, оптужио га је за штрајк и напао.

“Знао је да сам срчани болесник и није ми дао да узмем нитроглицерин иако сам запомагао”, тврди багериста који је 12 година тренирао џудо.

Његов послодавац негира све оптужбе, уз образложење да је реч о “тривијалним стварима”.

“Све је лаж. Ја сам угледан човек, отац и супруг и немам чак ни прекршајну пријаву, за разлику од њега, а ако не знате ко је он, мало се распитајте”, каже власник “Багдала инвест”.

Он је најпре рекао да Стојановић никада није био његов радник, потом да је био само на пробном раду, али при том није знао да каже колико је трајала проба.

“Разбеснео се када сам му саопштио да нисам задовољан његовим радом и да за њега нема посла. Клео ме је и ја сам га ухватио за ревер и избацио из канцеларије. Пао је и почео да се ваља по поду и да глуми напад и покушавао да ме снима телефоном, а торбу сам одбацио јер је хтео из ње да извуче нож. Све су забележиле камере. Спреман сам да одговарам на суду, али ако се докаже да га нисам ни пипнуо, тужићу и вас због нарушавања угледа и клевете”, вели Дејан Јанковић, док Стојановић одговара да је једина истина то што се позвао на бога.

“Он је помињао нож и пред полицијом, која је прегледом утврдила да ничег сличног није било у торби, а када сам се освестио рекао ми је да ће се потрудити да ме нико више у Лесковцу не запосли, чега се посебно бојим”, прича багериста, са видним црвенилом испод очију.

После исказа полицији, једини сведок овог инцидента, такође радник на црно, А.Ђ. је отпутовао на рад у Словачку. Стојановић је јуче писао тужбу с адвокатом, а најавио је и пријаву Инспекцији рада. “Ма колико ме све ово коштало, нећу одустати од истеривања правде “, тврди претучени багериста.

ЈугМедиа


#   Лесковац   туча   насиље   плата   Зоран Стојановић     радно место   лекарско уверење
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима