Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Трећи случај "нестанка" робе за месец дана у нишким царинарницама

rssBookmark and Share

Ниш 07.11.2018. Јужна Србија Инфо

Настављајући контролу јавних царинских складишта у Нишу цариници су 6. новембра 2018. године открили још једно у којем недостаје 350 флаша различитих страних алкохолних пића и 25 килограма таблета „пантенол“.

Трећи случај "нестанка" робе за месец дана у нишким царинарницама

Реч је о алкохолним пићима „Vodka Romanoff“, „Ouzo Philippos“, „Teqila Mendosa“ и 25 килограма таблета „пантенол“, који су пуштени у слободан промет пре окончања царинског поступка и наплате увозних дажбина.

Ово је за последњих недељу дана треће складиште у Нишу у коме су откривене неправилности. Захваљујући размени информација са Пореском управом претходно је откривено изузимање више од 30 тона робе испод царинског надзора у два складишта у том граду.

У свим откривеним случајевима, одговорна лица, држаоци складишта, ће најпре морати да измире све обавезе према држави и плате увозне дажбине (царину, ПДВ и акцизе) на робу која недостаје на стању. Потом ће пред надлежним судом одговарати и због злоупотребе робе пре окончања царинског поступка и непрописног вођења евиденције.

"Без обзира на то што се простор где се роба смешта назива ''јавно царинско складиште'', њиме не управља царинска служба, нити у њима цариници обезбеђују робу, већ су задужени за њихове редовне и ванредне контроле све док се царински поступак над робом не оконча", кажу из Управе царина Србије.

Није наодмет поновити, да су држаоци складишта у обавези да приликом њиховог отварања положе банкарску гаранцију која омогућава да се дажбине наплате уколико се са робом нешто деси пре окончања поступка.


#   Ниш   крађа   Управа царина   царинско складиште   царинарница
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима