Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У аутомобилу на Градини откривено више од 67 килограма дроге (ФОТО)

rssBookmark and Share

Градина 27.05.2021. Јужна Србија Инфо

Цариници су 27. маја 2021. године на прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, осујетили необичан покушај кријумчарења преко 67 килограма дроге, која скоро да и није била сакривена.

Фото: Управа царина
Фото: Управа царина

Случај је откривен када је ноћас око 1:20 часова за детаљан преглед издвојен аутомобил „опел астра“ холaндских регистарских ознака, за чијим је воланом био 54-годишњи држављанин Холандије турског порекла.

слика 2

На питање да ли има нешто за пријављивање возач аутомобила је рекао да нема ништа, сем личног пртљага.

слика 3

Убрзо је утврђено да то није тачно, јер су већ на самом почетку контроле, иза предњих седишта пронађене две велике црне кесе пуне наркотика.

слика 4

У поменутим кесама пронађене су три мање кесе пуне таблета наранџасте и плаве боје, са утиснутим ознакама „ЛАВ“ и „НАСА“, као и 10 ваљкастих пакета пресоване беле прашкасте материје.

слика 5

Даљом контролом је и у пртљажнику аутомобила, испод тапацирунга простора предвиђеног за резервни точак, пронађено још 16 кеса идентичних наранџастих и плавих таблета.

слика 6

Анализа је показала да се ради таблетама екстазија, чија је укупна количина преко 62 килограма. Такође је утврђено да је ваљкасти пакети садрже кокаин, у укупној количини од 5,3 килограма. 

слика 8

Полиција и тужилаштво преузели су дрогу, аутомобил и возача у даљу надлежност.

слика 7

Кријумчарење наркотика не јењава без обзира на околности, о чему сведочи и податак да је 2020. године упркос пандемији, царинска служба на границама запленила преко 1,5 тоне дроге.


#   дрога   Градина   царина   Гранични прелаз   екстази   Холандија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима